رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
صبح توس گزارش می‌دهد؛

نفس؛ ناجی جنین‌های در معرض خطر

تلاش‌های مرکز «نفس» در فرهنگ‌سازی و حمایت از مادران باردار، منجر به نجات جان صدها جنین و کاهش آمار سقط‌های غیرقانونی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، در سال‌های اخیر، مسئله سقط جنین و کاهش نرخ موالید به یکی از چالش‌های مهم اجتماعی تبدیل شده است و این مسئله نه‌تنها پیامدهای اخلاقی و حقوقی دارد، بلکه سلامت جسمی و روانی زنان را به‌شدت تهدید می‌کند.  

مراکز مردم‌نهاد مانند «نفس» با ارائه خدمات مشاوره‌ای، روان‌شناسی و مالی به زنان باردار در معرض خطر سقط جنین، گام بزرگی در کاهش این پدیده برداشته‌اند. این مراکز با تأکید بر ارزش زندگی و حمایت از مادران، تلاش می‌کنند تا از سقط‌های غیرضروری جلوگیری کرده و شرایط مناسبی برای تولد نوزادان فراهم کنند.  

برای مقابله با کاهش نرخ موالید، لازم است دولت با اجرای سیاست‌های تشویقی مانند تسهیلات مالی، مرخصی‌های طولانی‌تر زایمان و توسعه مراکز نگهداری از کودکان، بستر مناسبی برای فرزندآوری فراهم کند. همچنین، تقویت باورهای دینی و فرهنگی درباره ارزش خانواده و فرزندپروری می‌تواند در تغییر نگرش جامعه تأثیرگذار باشد.  

سالانه حدود ۳۵۰ هزار سقط جنین رخ می‌دهد

معاون بنیاد ملی خانواده با اشاره به اینکه امروز قبح سقط جنین در جامعه ریخته شده و سالانه حدود ۳۵۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد که یک فاجعه است، گفت: در گذشته جنین و نوزاد در رحم حرمت داشتند، اما امروز این ارزش‌ها تضعیف شده و این همان هدفی است که غرب دنبال می‌کرد.

حجت‌الاسلام علی گودرزی از کاهش نرخ موالید به زیر یک میلیون نفر در سال خبر داد و هشدار داد که روزانه بین یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ سقط جنین در کشور انجام می‌شود و تأکید کرد: برخی استان‌ها به‌دلیل پیری جمعیت و کمبود نیروی انسانی، مجبور به جذب اتباع خارجی شده‌اند.

وی با یادآوری اینکه ایران در بین ۲۶ کشور منطقه، رتبه ۲۵ را در نرخ باروری دارد، در حالی که برخی کشورهای همسایه نرخ باروری ۲/۵ تا ۳ را تجربه می‌کنند، بیان کرد: یک‌پنجم زوجین به‌دلیل دیر ازدواج کردن، دست‌کاری‌های ژنتیکی و مواد غذایی ناسالم نابارور هستند.

معاون بنیاد ملی خانواده با بیان اینکه برخی استان‌ها با نرخ وفات بیشتر از موالید یا برابری این دو مواجه هستند، ادامه داد: متأسفانه سیاست‌های غلط گذشته و عدم توجه به هشدارهای رهبری درباره جوانی جمعیت، باعث تشدید این بحران شده است.

گودرزی با اشاره به معطل‌ماندن مطالبه رهبری در طول ۱۰ سال درباره مسئله جوانی جمعیت و عدم اعتقاد برخی سیاستمداران به این مسیر و حتی مطرح‌نشدن این قانون، یک‌بار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر شهید رئیسی نبود، قانون جوانی جمعیت به تصویب نمی‌رسید و دولت سیزدهم پیگیر تصویب و اجرای آن بود.

وی با بیان اینکه ایران وارد فاز سالمندی شده است، خواستار اقدام فوری برای کاهش نرخ سقط جنین و افزایش موالید شد و تأکید کرد: اگر این روند ادامه یابد، بحران نیروی انسانی و پیری جمعیت غیرقابل‌کنترل خواهد شد.

 

جلوگیری از سقط بیش از ۱۰۰ جنین طی سال گذشته در قوچان  

مشاور امور بانوان و خانواده فرمانداری قوچان در گفتگو با خبرنگار ما  با تأکید بر اینکه حوزه جوانی جمعیت و صیانت از خانه و خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: مسئله جمعیت آن‌قدر مهم بوده که روزی را در تقویم رسمی کشور به آن اختصاص داده‌اند. پس باید همه افراد جامعه به‌ویژه مسئولان قدم‌های جدی در این زمینه بردارند.

زهرا ابراهیمی با اشاره به اینکه شاید هنوز برخی از مسئولان با قانون تصویب‌شده جوانی جمعیت آشنایی نداشته باشند، افزود: باید با بازخوانی و عمل به این قانون مصوب، به سمت افزایش نرخ فرزندآوری حرکت کرد و این نرخ را هم در سطح شهرستان و سپس استان ارتقا داد.

وی با یادآوری این مطلب که مجموعه مردمی «نفس» در این شهرستان توانسته است برای دومین سال متوالی رتبه اول استانی را به‌دست آورد، بیان کرد: این مرکز توانست سال گذشته با خدمات و تلاش‌های فراوان هم در بستر مجازی و هم در اجتماع، از بیش از ۱۰۰ سقط جنین جلوگیری کند که این یک اقدام مهم و اثرگذار در حوزه جمعیت به‌شمار می‌رود.

مشاور امور بانوان و خانواده فرمانداری قوچان تصریح کرد: همه در هر جایگاه و منصبی باید موتور محرکی در زمینه تسهیل‌گری مسئله جوانی جمعیت و صیانت از خانه و خانواده باشند.

ضرورت آگاهی‌بخشی برای فرزندآوری و جلوگیری از سقط جنین  

مسئول مرکز مردمی «نفس» قوچان نیز در گفتگو با خبرنگار «صبح توس»، با اشاره به این مطلب که این مرکز از ابتدای راه‌اندازی تاکنون توانسته است از تعداد قابل‌توجهی سقط جنین جلوگیری کند، گفت: فعالیت‌های این مرکز در سه حوزه شناسایی، مشاوره، فرهنگ‌سازی و حمایت انجام می‌گیرد.

زینب عزیزیان یکی از اقدامات این مرکز را مشاوره انصراف از سقط جنین دانست که در اولویت کاری قرار دارد و تأکید کرد: اقدامات دیگری همانند تهیه بسته معیشتی، سیسمونی نوزاد، کمک جهیزیه و کمک‌های درمانی نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به این مطلب که طی هماهنگی با مراکز مامایی، مامای همراه یا مامای خصوصی به‌صورت رایگان بر بالین مادران باردار حاضر می‌شوند، تصریح کرد: تهیه و اهدای شیرخشک به نوزادان محروم از شیر مادر و نیز اهدای سه بسته لبخند مادری شامل سیسمونی نوزادی به مددجویان این مرکز صورت گرفته است.

مسئول مرکز مردمی «نفس» قوچان ادامه داد: همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی شامل غرفه‌های آگاهی‌بخشی و تبیین در مورد فرزندآوری و پیشگیری از سقط جنین در موکب‌ها و نمایشگاه‌های مختلف، از دیگر اقدامات این مرکز به‌شمار می‌آید.

مسئله سقط جنین و کاهش موالید تنها یک چالش فردی نیست، بلکه پیامدهای گسترده اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی دارد. لذا فعالیت مراکزی مانند «نفس» نشان می‌دهد که با عزم جمعی و ارائه راهکارهای عملی می‌توان از این بحران عبور کرد.  

جامعه با همکاری خانواده‌ها، نهادهای مردمی و حاکمیت باید برای حفظ ارزش زندگی و تضمین آینده نسل‌های بعدی تلاش کند. تنها در این صورت است که می‌توان به آینده‌ای امیدوارکننده و پررونق دست یافت.  

انتهای خبر/

1404-02-31 06:00 شماره خبر : 11482

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار