رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
در قمصر خراسان برگزار شد؛

دهمین جشنواره گل محمدی در روستای فرخد مشهد

دهمین جشنواره برداشت گل‌ محمدی با حضور گسترده مردم، مسئولان محلی و دیپلمات‌های خارجی در قمصر خراسان، روستای فرخد مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، فرماندار مشهد مقدس صبح امروز در جشنواره برداشت گل‌های محمدی از روستای فرخد خراسان، اظهار کرد: این رویداد باشکوه نتیجه تلاش شورای اسلامی روستا، دهیاری و مردم این روستا است که بیش از ۱۷۰ هکتار از اراضی این منطقه را به کشت گل محمدی اختصاص داده‌اند.

وی افزود: هم‌اکنون بیش از ۵۰ کارگاه گلابگیری در این روستا فعال است و حدود هزار نفر به‌صورت مستقیم در فرآوری گل محمدی مشغول به کار هستند.

 برنامه‌ریزی برای جشن‌های محلی در ۳۰۰ روستا

سید حسن حسینی همچنین از رضایت اقتصادی اهالی روستا از این صنعت خبر داد و عنوان کرد: این منطقه به قمصر خراسان تبدیل شده است.

وی با اشاره به حضور دیپلمات‌های کشورهای مختلف از جمله عراق، عربستان، افغانستان، ترکمنستان و ترکیه، گفت: ما برادران خوبی برای یکدیگر هستیم و باید در مسیر همزیستی مسالمت‌آمیز گام برداریم.  

فرماندار مشهد با تأکید بر اینکه جشن‌ها فرصتی برای ارتقای همبستگی و نشاط اجتماعی است، بیان کرد: برای گسترش چنین جشن‌هایی در سراسر شهرستان مشهد برنامه‌ریزی کرده‌ایم و قصد داریم در ۳۰۰ روستای این شهرستان، با محوریت محصولات و رویدادهای محلی، فضای شادی و همگرایی را تقویت کنیم.

گل محمدی؛ نماد نشاط و فرصتی برای توسعه اقتصادی  

در ادامه این مراسم عبدالکریم نگاری، مسئول کلکسیون گیاهان دارویی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی با اشاره به جایگاه ویژه گل محمدی در فرهنگ ایرانی-اسلامی گفت: این گیاه که نامش را از پیامبر اکرم (ص) گرفته، همواره نماد سرور و شادی بوده و در مجالس عزاداری نیز از فرآورده‌های آن مانند گلاب و عطر استفاده می‌شود.

وی افزود: گل محمدی علاوه بر صنایع عطرسازی، در داروسازی، تولید مواد غذایی و محصولات آرایشی-بهداشتی نیز کاربرد دارد و از آن در تولید بهترین ادکلن‌ها، صابون‌ها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود.

مسئول کلکسیون گیاهان دارویی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران دارای 2 هزار و 100 هکتار سطح زیر کشت گل محمدی است، اظهار داشت: استان خراسان با 1 هزار و 370 هکتار، بیش از نیمی از این سطح را به خود اختصاص داده و روستای فرخد نیز با ۲۲۰ هکتار، یکی از قطب‌های تولید این محصول است.

وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶، بهترین نوع گل محمدی، گونه‌های خاردار با گل‌های صورتی رنگ هستند که عطر بیشتری دارند.

نگاری با تأکید بر اهمیت برداشت گل محمدی قبل از طلوع آفتاب، خاطرنشان کرد: بیشترین میزان عطر این گیاه در ساعات اولیه صبح است و برخی شرکت‌های معتبر، برداشت شبانه و فرآوری فوری را انجام می‌دهند تا کیفیت محصول نهایی حفظ شود.

وی در ادامه با اشاره به تغییرات اقلیمی و بحران کم‌آبی، توصیه کرد: کشاورزان باید از روش‌های نوین آبیاری مانند آبیاری قطره‌ای و یا مالچ برای بهینه‌سازی مصرف آب استفاده کنند.

وی در پایان تصریخ کرد: با مدیریت صحیح، گل محمدی می‌تواند به یک محصول سودآور و پایدار برای کشاورزان تبدیل شود.

ثبت روز ملی گل محمدی در تقویم رسمی کشور  

مشاور وزیر و رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در استان خراسان رضوی، نیز در این مراسم با اشاره به ثبت روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به عنوان «روز ملی گل محمدی و گلاب» در تقویم رسمی کشور اظهار داشت: امسال اولین سالی است که این مناسبت به صورت رسمی در استان‌های تولیدکننده گل محمدی برگزار می‌شود.

وی افزود: ایرانیان به عنوان پیشگامان تولید عطر و گلاب در جهان، دارای سابقه‌ای بیش از هزار سال در این صنعت هستند. 

احمد معصومی‌فر با بیان اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده گل محمدی، عصاره گل رز و گلاب در جهان است، تصریح کرد: استان فارس به عنوان زادگاه اولیه تولید گل سرخ شناخته می‌شود و امروز کاشان به عنوان قطب اصلی تولید این محصول شناخته می‌شود.

وی با اشاره به نامگذاری روستای فرخد به «قمصر خراسان» گفت: برگزاری این جشنواره بین‌المللی نشان از عزم مردم این منطقه برای معرفی این میراث ارزشمند ملی دارد.

دیپلماسی فرهنگی مقدم بر دیپلماسی سیاسی است  

سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در مراسم جشنواره گل محمدی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی، گفت: تبادل فرهنگی بین ملت‌ها باید مقدم بر دیپلماسی سیاسی باشد.

حجت‌الاسلام علی عسگری با اشاره به برگزاری همزمان جشنواره گل محمدی در ۱۰ استان کشور، خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها که با برکت نام امام رضا(ع) برگزار می‌شوند، نشانگر همبستگی ملی و ظرفیت‌های فرهنگی ایران هستند.

وی در پایان با تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره، تصریح کرد: اینگونه برنامه‌ها می‌توانند جامعه را به سمت آرامش، نشاط و انبساط خاطر سوق دهند.

انتهای خبر/

1404-02-20 22:56 شماره خبر : 11330

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار