محسن زنگنه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: باید بخشی از منابع سازمان بهینه‌سازی سوخت به شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان اختصاص یابد تا راهکارهای عملی برای کاهش مصرف سوخت خودروها طراحی و اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در کشور جوانان و نخبگانی داریم که توان ساخت تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های پیچیده را دارند، می‌توان از ظرفیت علمی آن‌ها برای کاهش مصرف سوخت خودروها استفاده کرد.

نماینده مردم تربت‌حیدریه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد شرکت‌های خودروسازی، اظهار کرد: باید از سایپا و ایران‌خودرو مطالبه کنیم که خودروهایی با مصرف سوخت ۱۲ یا ۱۳ لیتر تولید نکنند و مصرف را به شکل جدی کاهش دهند.

زنگنه افزود: نمی‌شود در مقابل خودروسازان سکوت کنیم که مبادا به آن‌ها بر بخورد، اما مردم عادی را که نه تریبونی دارند و نه صدایشان به جایی می‌رسد، دائماً توصیه کنیم که کمتر مصرف کنند.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی مردم، تصریح کرد: مردم امروز عمدتاً برای تفریح و سفر از خودرو استفاده نمی‌کنند، حتی میزان سفر و ورودی به مشهد نیز نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته است و بسیاری از مردم با خودرو فقط به محل کار می‌روند و برمی‌گردند، حالا چگونه می‌توان از همین مردم خواست استفاده خودرو را نیز کنار بگذارند؟

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی همچنین درباره پیشنهاد استفاده بیشتر مردم از حمل‌ونقل عمومی، گفت: کسی که می‌گوید مردم خودروهایشان را کنار بگذارند و با مترو تردد کنند، آیا خودش یک‌بار در ساعات شلوغی سوار مترو شده است؟ صبح‌ها در برخی خطوط مترو تهران، جمعیت به حدی است که برای ورود به واگن‌ها باید افراد را هل داد.

زنگنه تأکید کرد: راه‌حل ناترازی سوخت وجود دارد و قانون نیز برای آن مسیر مشخص کرده است، در عین حال ما در برنامه هفتم توسعه سازمان بهینه‌سازی مصرف انرژی را ایجاد کردیم تا برای چنین روزهایی راهکار ارائه دهد.

پیشنهاد استفاده از توان نخبگان برای کاهش مصرف سوخت

وی با اشاره به ظرفیت علمی کشور، گفت: از ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع سازمان بهینه‌سازی سوخت، هزار میلیارد تومان از این منابع را در اختیار نخبگان و دانشگاه‌های برتر کشور قرار دهند و از آن‌ها بخواهند راهکاری برای کاهش مصرف سوخت خودروها ارائه کنند، چراکه جوانان کشور همان افرادی هستند که توانایی طراحی و ساخت فناوری‌های پیچیده را دارند، بنابراین می‌توان از همین ظرفیت برای حل مشکل مصرف سوخت استفاده کرد.

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی افزود: حتی افرادی اعلام آمادگی کرده‌اند که یک میلیون خودروی برقی وارد کشور کنند و اگر کسی می‌گوید آماده انجام این کار است، چرا اجازه نمی‌دهند؟ حتی پیشنهاد شده هزینه این کار از محل صرفه‌جویی در مصرف بنزین تأمین شود.

زنگنه ادامه داد: اگر بتوانیم فقط ۱۰ درصد در مصرف بنزین صرفه‌جویی کنیم، بخش قابل‌توجهی از مشکل ناترازی سوخت حل خواهد شد، بنابراین به جای اینکه فقط مردم را مقصر مصرف بالا بدانیم، باید به سمت اصلاح خودروها، توسعه خودروهای برقی و بهینه‌سازی مصرف حرکت کنیم.

تأکید بر ضرورت شایسته‌سالاری در مدیریت

وی در بخش دیگری بر ضرورت انتخاب مدیران بر اساس تخصص و تجربه تأکید کرد و گفت: سازمانی که برای یک مأموریت تخصصی ایجاد شده، باید توسط فردی اداره شود که در همان حوزه تجربه و دانش کافی داشته باشد.

نماینده مردم تربت‌حیدریه در مجلس شورای اسلامی در پایان، با اشاره به داستان حضرت یوسف(ع)، افزود: در قرآن نیز وقتی حضرت یوسف(ع) مسئولیت خزانه‌داری را می‌پذیرد، بر دو ویژگی «حفیظ» و «علیم» تأکید می‌کند، یعنی هم امانت‌دار و هم دانا و متخصص در آن کار است.

انتهای خبر/