محمد روحانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ از اجرای بیش از یک هزار و ۶۰۰ پروژه عمرانی و زیرساختی با مشارکت مردم و جهادگران در استان خبر داد و با اشاره به نقش سپاه و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) در اجرای این طرح‌ها اظهار کرد: این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف عمرانی، آبرسانی، منابع طبیعی، مسکن محرومان، آسفالت راه‌های روستایی و بهسازی زیرساخت‌های مناطق محروم اجرا شده و اعتبارات آن بالغ بر ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

اجرای طرح‌های احیای قنوات و منابع طبیعی

وی در ادامه افزود: در حوزه احیای قنوات، ۱۶۶ رشته قنات با اعتباری معادل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در حال اجراست.

روحانی ادامه داد: در حوزه منابع طبیعی نیز ۱۳ پروژه شامل ۲۶ سازه سنگ و ملات و گابیونی در ۹ شهرستان استان با اعتباری حدود ۸۱۰ میلیارد ریال در دست اجرا قرار دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های آبرسانی در مناطق محروم استان گفت: ۹ پروژه آبرسانی در شهرستان‌های گناباد، کوهسرخ و زاوه با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال به سرانجام رسیده است.

اجرای طرح‌های منابع طبیعی در شرایط جنگی

مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی بیان کرد: جهادگران بسیجی در حوزه نهال‌کاری و کپه‌کاری نیز در مساحتی بالغ بر ۲۵۰ هکتار از اراضی استان فعالیت کردند.

روحانی افزود: این اقدامات طی ماه‌های اسفند و فروردین و همزمان با شرایط جنگی و بمباران‌ها انجام شد و ارزش اجرای این طرح‌ها حدود ۹۰ میلیارد ریال بوده است.

بازسازی ۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده

وی با اشاره به حضور جهادگران خراسان رضوی در مناطق آسیب‌دیده از جنگ تصریح کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ جهادگر بسیجی استان در استان‌های تهران، البرز و اصفهان حضور یافتند و در مجموع ۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده را بازسازی کردند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی ادامه داد: در قالب طرح مسکن محرومین نیز ۷۵۰ واحد مسکونی با استفاده از ۶ هزار رول ایزوگام مرمت و بازسازی شد.

اجرای ۴۱ کیلومتر آسفالت در روستاهای استان

روحانی با اشاره به اجرای طرح‌های عمرانی در مناطق روستایی گفت: در ۲۵ شهرستان استان بیش از ۴۱ کیلومتر آسفالت در جاده‌های بین مزارع، گلزارهای شهدا و مسیرهای دسترسی به پایگاه‌های مقاومت بسیج اجرا شده است.

وی افزود: برای اجرای این طرح‌ها بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و بخش قابل توجهی از این اقدامات با مشارکت مردم و نیروهای جهادی به انجام رسیده است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی گفت: در حوزه بتن پارچه‌ای کانال‌های انتقال آب روستایی نیز ۶۳ کیلومتر پروژه با مشارکت مردم و جهادگران و اعتباری بالغ بر ۷۶۰ میلیارد ریال اجرا و به بهره‌برداری رسیده است.

افتتاح پروژه آبخیزداری تیررود در رشتخوار

روحانی همچنین به افتتاح پروژه سنگ و ملات حوزه آبریز تیررود در بخش جنگل شهرستان رشتخوار اشاره کرد و گفت: این پروژه با حضور مردم و مسئولان محلی و با اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

وی ادامه داد: در اجرای این طرح یک هزار و ۵۰ مترمکعب عملیات سنگ‌چینی انجام شده و از ویژگی‌های مهم آن، جمع‌آوری آب پشت سازه و کمک به تحقق عملی آبخیزداری و آبخوان‌داری در منطقه است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اجرای چنین طرح‌هایی می‌تواند در مدیریت منابع آب، جلوگیری از هدررفت روان‌آب‌ها و تقویت منابع زیرزمینی مناطق روستایی نقش مؤثری داشته باشد.

مشارکت مردم محور اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی

روحانی با تأکید بر نقش مردم در اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی اظهار کرد: بخش مهمی از این دستاوردها حاصل مشارکت مردم، حضور نیروهای جهادی و حمایت‌های سپاه، قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی(ع) و دستگاه‌های دولتی است.

وی افزود: رویکرد بسیج سازندگی بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و گروه‌های جهادی برای رفع مشکلات مناطق محروم و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز مردم استوار است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان رضوی اجرای این پروژه‌ها را بخشی از تلاش جهادگران برای توسعه و محرومیت‌زدایی در استان دانست و گفت: استمرار این اقدامات با تکیه بر ظرفیت مردم و گروه‌های جهادی می‌تواند روند خدمت‌رسانی و پیشرفت مناطق محروم خراسان رضوی را شتاب ببخشد.

انتهای خبر/