به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام محمدحسندایزدی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۷ مهرماه با توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا، اظهار کرد: تقوا از ارزشمندترین سرمایه‌های انسان است و باید از خداوند بخواهیم ما را با تقوا زنده بدارد و با متقین محشور کند.

وی با اشاره به مناسبت‌های پیش‌رو، روز جهانی پست و سالروز بزرگداشت حافظ را گرامیداشت و افزود: خدمت به مردم در هر جایگاه و مسئولیتی، اگر با نیت الهی و برای رضای خداوند انجام شود، عبادت محسوب می‌شود.

امام جمعه گلبهار با اشاره به نقش ارتباطات در انتقال پیام و اندیشه، بیان کرد: پیام‌رسانی تنها به نامه‌نگاری محدود نمی‌شود و گاهی از طریق آثار ادبی، اشعار شاعران و سخنان عالمان دینی، مفاهیم ارزشمند به جامعه منتقل می‌شود.

ایزدی با اشاره به جایگاه حافظ در ادبیات فارسی، اظهار کرد: غزلیات این شاعر بزرگ سرشار از مفاهیم عرفانی، توحیدی، عشق به خداوند و توکل است و مطالعه آثار او می‌تواند زمینه توجه بیشتر به ارزش‌های معنوی را فراهم کند.

وی با اشاره به خاطرات رهبر شهید انقلاب از مادر خود و انس ایشان با دیوان حافظ، افزود: توجه به آثار ادبی و فرهنگی ارزشمند می‌تواند در تقویت هویت فرهنگی جامعه نقش داشته باشد و زمینه انتقال مفاهیم اخلاقی و معنوی به نسل‌های آینده را فراهم کند.

امام جمعه گلبهار با تأکید بر ضرورت امیدآفرینی در جامعه، گفت: هر پیام و سخنی باید در مسیر تقویت امید، انگیزه و اعتماد عمومی باشد؛ چراکه ناامید کردن مردم و گسترش یأس، زمینه تضعیف روحیه جامعه را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به تفاوت رویکردهای امیدآفرین و ناامیدکننده، افزود: امیدآفرینی از ویژگی‌های مهم جبهه حق است و جامعه باید در برابر جریان‌هایی که با بزرگ‌نمایی مشکلات به دنبال ایجاد ناامیدی هستند، هوشیار باشد.

ایزدی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره جایگاه ایران در معادلات جهانی، اظهار کرد: برای شناخت قدرت و جایگاه یک کشور، نباید تنها شاخص‌های مادی را در نظر گرفت، بلکه ظرفیت‌های انسانی، معنوی، اعتقادی و میزان تأثیرگذاری آن در تحولات جهانی نیز اهمیت دارد.

امام جمعه گلبهار با اشاره به معیارهای شناخت قدرت، گفت: یکی از راه‌های شناخت جایگاه یک جریان، بررسی جبهه مخالفان و همچنین شناخت افرادی است که از آن حمایت می‌کنند. باید دید چه قدرت‌هایی در برابر ایران قرار گرفته‌اند و چه ملت‌هایی از آرمان‌های آن حمایت می‌کنند.

وی افزود: از منظر آموزه‌های دینی، صبر و ایستادگی در مسیر حق از عوامل پیروزی است و وعده‌های الهی درباره پایداری مؤمنان، بر ضرورت حفظ امید، اعتماد به خداوند و ادامه مسیر تأکید دارد.

ایزدی با اشاره به نقش تحولات علمی در پیشرفت کشور، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است میان پیشرفت علمی و پایبندی به ارزش‌های دینی و معنوی پیوند برقرار کند و در حوزه‌های مختلف علمی، از جمله فناوری‌های پیشرفته، ظرفیت‌های خود را توسعه دهد.

امام جمعه گلبهار در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به مسئله جمعیت و فرزندآوری، نسبت به کاهش شمار دانش‌آموزان ورودی به پایه اول ابتدایی ابراز نگرانی کرد و گفت: کاهش تعداد دانش‌آموزان می‌تواند نشانه‌ای از تداوم روند کاهش جمعیت باشد و در صورت ادامه این وضعیت، کشور در سال‌های آینده با پیامدهای جدی جمعیتی مواجه خواهد شد.

وی افزود: موضوع جمعیت نیازمند برنامه‌ریزی جدی و همکاری همه بخش‌ها است و مسئولان باید به وعده‌های خود در زمینه واگذاری زمین، پرداخت تسهیلات و حمایت از خانواده‌ها عمل کنند.

امام جمعه گلبهار تأکید کرد: عمل به وعده‌ها از نشانه‌های صداقت مسئولان است و هر فردی که مسئولیتی می‌پذیرد، باید برای انجام تعهدات خود تلاش کند و موانع موجود را تا حد امکان برطرف سازد.

ایزدی با اشاره به ضرورت خدمت صادقانه مسئولان، اظهار کرد: تلاش برای افزایش جمعیت، حمایت از خانواده‌ها و رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی، نیازمند عزم جدی مسئولان و مشارکت مردم است و نباید نسبت به پیامدهای کاهش جمعیت بی‌تفاوت بود.

وی در پایان خطبه اول با دعا برای افزایش عزت و اقتدار کشور، اظهار امیدواری کرد که مسئولان در مسیر خدمت خالصانه به مردم موفق باشند و مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعه با تلاش و همدلی برطرف شود.

امام جمعه گلبهار در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به آیه پایانی سوره مبارکه آل‌عمران، بر ضرورت صبر فردی، دعوت دیگران به صبر، حفظ انسجام اجتماعی و پاسداری از مرزهای اعتقادی و فرهنگی تأکید کرد.

وی با بیان اینکه این آیه چهار فرمان مهم برای مؤمنان دارد، اظهار کرد: نخستین دستور، صبر و پایداری است که هم در انجام تکالیف و عبادات، هم در دوری از گناه و هم در مواجهه با سختی‌ها و گرفتاری‌های زندگی معنا پیدا می‌کند.

ایزدی افزود: دومین دستور، دعوت دیگران به صبر است؛ زیرا زندگی انسان ماهیتی اجتماعی دارد و افراد جامعه باید یکدیگر را به بردباری، تحمل مشکلات و پایبندی به حق دعوت کنند.

امام جمعه گلبهار سومین دستور این آیه را ضرورت پیوند و انسجام اجتماعی دانست و گفت: مؤمنان باید در کنار یکدیگر باشند و در برابر تهدیدها، از هویت، ارزش‌ها، فرهنگ و سرزمین خود دفاع کنند.

وی با اشاره به جایگاه مرزبانی و پاسداری از امنیت، اظهار کرد: حفاظت از مرزهای جغرافیایی و اعتقادی جامعه اهمیت فراوانی دارد و کسانی که برای حفظ امنیت و دفاع از مردم در میدان حضور پیدا می‌کنند، از جایگاه ارزشمندی برخوردارند.

ایزدی با اشاره به روایتی درباره فضیلت نگهبانی در راه خدا، افزود: در آموزه‌های دینی، پاسداری از امنیت و حفاظت از جامعه اسلامی از اعمال ارزشمند معرفی شده است و نباید تلاش کسانی را که برای حفظ امنیت مردم خدمت می‌کنند، نادیده گرفت.

امام جمعه گلبهار چهارمین فرمان آیه پایانی سوره آل‌عمران را رعایت تقوا دانست و اظهار کرد: تقوا به اعمال انسان جهت الهی می‌دهد و موجب می‌شود صبر، پایداری و دفاع از ارزش‌ها، علاوه بر آثار دنیوی، از پاداش معنوی نیز برخوردار باشد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت پایبندی به دستورات الهی، گفت: صبر فردی، دعوت جامعه به بردباری، حفظ انسجام و پاسداری از ارزش‌ها، در کنار تقوا، از عوامل مهم رستگاری انسان است و مؤمنان باید این آموزه‌ها را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار ببندند.

انتهای خبر/