به گزارش خبرنگار گروه سیاسی اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ شهرستان مرزی صالح‌آباد همزمان با هفته وحدت، میزبان جمعی از علما، روحانیون و مسئولان شیعه و اهل سنت از شهرستان‌های صالح‌آباد، تربت‌جام، تایباد، خواف، باخرز، سرخس و مشهد بود؛ رویدادی که جلوه‌ای عینی از همدلی و همزیستی پیروان مذاهب اسلامی در شرق کشور را به نمایش گذاشت.

این برنامه که برای دومین سال متوالی به میزبانی صالح‌آباد برگزار شد، فراتر از یک مراسم مناسبتی، فرصتی برای تأکید بر مشترکات مسلمانان و تقویت ارتباط میان علما و مسئولان شیعه و اهل سنت منطقه بود؛ موضوعی که در مناطق مرزی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پیامبر اکرم(ص)؛ محور مشترک امت اسلامی

رئیس مجمع فقهی اهل سنت خراسان رضوی با تبریک هفته وحدت و میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص)، ولادت حضرت رسول اکرم(ص) را نعمتی بزرگ برای بشریت دانست و بر جایگاه مشترک پیامبر اسلام(ص) در میان مسلمانان تأکید کرد.

مولانا حبیب‌الرحمن مطهری با اشاره به جایگاه والای پیامبر اکرم(ص) حتی پیش از بعثت افزود: حضرت محمد(ص) پیش از بعثت نیز در میان مردم به صفاتی همچون عزت، امانتداری، صداقت، شرم و حیا و صله رحم شناخته می‌شد و همین ویژگی‌های اخلاقی، جایگاه ویژه‌ای برای ایشان در جامعه آن روز ایجاد کرده بود.

مدیر حوزه علمیه احناف خواف در ادامه با اشاره به اشعار ابوطالب در حمایت از پیامبر اکرم(ص)، گفت: سخنان ابوطالب نشان می‌دهد که حضرت رسول(ص) پیش از بعثت نیز شخصیتی مورد اعتماد و پناهگاه مردم بود و حتی در زمان خشکسالی و قحطی، مردم برای طلب باران، به جایگاه و دعای ایشان متوسل می‌شدند.

وی با بیان اینکه سیره و اخلاق پیامبر اکرم(ص) می‌تواند محور همدلی مسلمانان باشد، بر ضرورت توجه به شخصیت و منش پیامبر اسلام(ص) به عنوان نقطه اشتراک پیروان مذاهب اسلامی تأکید کرد.

وحدت؛ از شعار تا واقعیت اجتماعی

در بخش دیگری از این مراسم حجت‌الاسلام محمدحسین راجی با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان، تجربه کشورهای منطقه را نمونه‌ای از پیامدهای سیاست اختلاف‌افکنی دانست و نقش جمهوری اسلامی ایران و علمای شیعه و اهل سنت در مقابله با این جریان را مورد تأکید قرار داد.

مدیر اندیشکده راهبردی سعداء با اشاره به تجربه عراق اظهار کرد که دشمن تلاش کرد با تحریک اختلافات مذهبی، این کشور را به سمت تجزیه سوق دهد، اما همکاری و هوشمندی علما و تأکید بر وحدت اسلامی، این نقشه را با شکست مواجه کرد.

وی همچنین وحدت ملت ایران را یکی از عوامل مهم در مقابله با تهدیدها و فشارهای خارجی دانست و بر ضرورت حفظ انسجام ملی تأکید کرد.


وحدت باید در عمل دیده شود

در ادامه نماینده مردم تربت‌جام، تایباد، صالح‌آباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وحدت تنها با برگزاری همایش و سخنرانی محقق نمی‌شود، اظهار کرد: وحدت باید در رفتار مسئولان، عدالت اجتماعی، برابری حقوقی، توزیع عادلانه امکانات و فراهم کردن فرصت‌های برابر برای همه مردم نمود عینی داشته باشد.

وی استفاده از نیروهای شایسته اهل سنت و شیعه در ساختار مدیریتی منطقه را از جلوه‌های عملی وحدت دانست و گفت: ایران وطن مشترک همه ایرانیان است و همه مردم، فارغ از مذهب، در حفظ امنیت ملی، وحدت و تمامیت ارضی کشور مسئولیت مشترک دارند.

عثمان سالاری همچنین با اشاره به نقش علما و حوزه‌های علمیه در تقویت همبستگی اسلامی، مساجد، نمازهای جمعه و جماعات و محافل دینی را از مهم‌ترین بسترهای تحکیم برادری میان مسلمانان عنوان کرد.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار تسریع در اجرای قانون اعطای شناسنامه به فرزندان مادر ایرانی شد و بر ضرورت رفع موانع موجود در این زمینه تأکید کرد.

برگزاری این مراسم در شهرستان مرزی صالح‌آباد، با حضور علما و مسئولان شیعه و اهل سنت از نقاط مختلف منطقه، تصویری روشن از ظرفیت همدلی میان مذاهب اسلامی ارائه کرد؛ وحدتی که اگر از سطح شعار فراتر رفته و در رفتار اجتماعی، مدیریت و خدمت‌رسانی به مردم نمود پیدا کند، می‌تواند به یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی مناطق مرزی تبدیل شود.


انتهای خبر  /