به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» آنچه بر جذابیت و زیبایی محیط زندگی انسان علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و مناظر چشم‌نواز می‌افزاید پاکیزگی و نظافت آن محیط است، قطعاً شهر یا روستای تمیز و مرتب در کنار جاذبه‌های طبیعی و گردشگری دلچسب‌تر و چشم ‌نوازتر است از روستا یا شهری با ظاهری کثیف و نامرتب.

\r\n

یکی از موضوعاتی که در مدیریت شهری همواره قابل توجه است موضوع نظافت شهر و جمع‌آوری زباله‌ها از سطح شهر و روستاها است، از مناظر نازیبایی که خاطر هر بیننده‌ای را مکدر می‌کند ظاهر کثیف و نامرتب شهر و روستا یا انباشت زباله در نقاط مختلف شهرها و روستاها یا بهتر بگوییم رهاسازی زباله‌ها در دامان طبیعت زیبا است.

\r\n

 شهرداری‌ها و دهیاری‌ها طبق وظیفه محوله خود به جمع‌آوری زباله‌ها از سطح شهر و روستاها می‌پردازند اما گاهی بی‌توجهی و عدم رعایت نظافت و پاکیزگی از طرف بعضی از افراد به ویژه در مناطق گردشگری و ییلاقات موضوعاتی همچون رهاسازی و انباشت زباله‌ها را در گوشه و کنار شهر و مناطق مختلف ییلاقی به همراه دارد.

\r\n

در این گزارش به سراغ شهر شاندیز که از جمله شهرهای زیبای گردشگری استان خراسان رضوی است رفته‌ایم و به موضوع جمع‌آوری زباله‌ها و مدیریت پسماند در شهر، وضعیت رهاسازی و انباشت زباله همراه با آسیب‌های زیست محیطی آن در قسمت‌های مختلف شهر و به ویژه ییلاق‌ها که توسط بعضی از گردشگران و مسافران سهل انگار اتفاق می‌افتد، پرداخته‌ایم.