به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، علی زندی صبح امروز در نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر تربت‌حیدریه اظهار کرد: بیش از چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب اسلامی شده‌اند و این آمار نشان‌دهنده اهمیت و حساسیت این حوزه است.

وی با اشاره به آثار مخرب اعتیاد بر بنیان خانواده و جامعه افزود: اعتیاد صرفاً یک آسیب فردی نیست، بلکه می‌تواند امنیت، سلامت اجتماعی و آینده خانواده‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و به همین دلیل همه دستگاه‌ها باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند.

مراکز ماده ۱۶ نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ در جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر نقش مهمی ایفا می‌کنند، گفت: اگر این افراد در سطح جامعه رها شوند، بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی، سرقت‌ها و ناهنجاری‌های شهری افزایش خواهد یافت.

زندی با انتقاد از کاهش حمایت برخی دستگاه‌ها از این مراکز اظهار کرد: در شرایطی که کشور با محدودیت‌های مالی مواجه است، نباید از اهمیت مراکز ماده ۱۶ غافل شد، زیرا هزینه پیشگیری و درمان به مراتب کمتر از هزینه‌های ناشی از گسترش آسیب‌های اجتماعی است.

اختصاص ۱۹۵ میلیارد تومان به حوزه درمان و بازتوانی

وی با اشاره به حمایت‌های مالی انجام شده در استان گفت: سال گذشته حدود ۱۹۵ میلیارد تومان اعتبار از طریق تفاهم‌نامه با سازمان بهزیستی برای اجرای برنامه‌های مرتبط با درمان و بازتوانی معتادان در خراسان رضوی اختصاص یافت.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: بسیاری از شهرستان‌ها حتی در صورت نداشتن مرکز ماده ۱۶ نیز با همکاری شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهر در تأمین هزینه‌های درمان و ساماندهی افراد آسیب‌دیده مشارکت می‌کنند.

زندی با تأکید بر نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد تصریح کرد: بخش قابل توجهی از عوامل گرایش جوانان به اعتیاد به ضعف ارتباطات عاطفی در خانواده بازمی‌گردد و والدین باید بیش از گذشته نسبت به تربیت و همراهی فرزندان خود توجه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: پیشگیری از اعتیاد تنها با اقدامات انتظامی و قضایی محقق نمی‌شود و خانواده، آموزش و پرورش، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی در این زمینه مسئولیت مشترک دارند.

اشتغال‌زایی راهکار پایداری مراکز ماده ۱۶

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی یکی از راهکارهای کاهش وابستگی مراکز ماده ۱۶ به اعتبارات دولتی را ایجاد ظرفیت‌های درآمدزا دانست و گفت: راه‌اندازی کارگاه‌های مهارتی و مشاغل کوچک در این مراکز می‌تواند ضمن ایجاد درآمد، زمینه بازگشت معتادان به زندگی سالم و بازار کار را فراهم کند.

۱۸۶ مددجو تحت پوشش مرکز نگهداری کمپ ماده ۱۶

 رئیس بهزیستی تربت‌حیدریه در ادامه با تشریح وضعیت مراکز ترک اعتیاد شهرستان گفت: کمپ ماده ۱۶ با نگهداری ۱۸۶ مددجو توسط ۱۱ پرسنل، بیش از ۵۲۰۰ نفرروز خدمت‌رسانی، با وجود حمایت‌های بهزیستی و شهرداری، همچنان با چالش‌های مالی و افزایش هزینه‌های جاری مواجه است.

فاطمه صادق امیری افزود: بر اساس تعرفه سال ۱۴۰۴، هزینه آن به حدود ۶۰۰ میلیون تومان می‌رسد که ۶۰ درصد آن توسط بهزیستی و ۴۰ درصد توسط شهرداری تأمین می‌شود.

وی همچنین از پرداخت هزینه‌های جاری مرکز تا پایان اسفندماه خبر داد و افزود: با وجود این حمایت‌ها، افزایش قیمت‌ها و مشکلات تأمین برخی اقلام مورد نیاز، اداره مراکز با دشواری‌هایی همراه شده است.

صادق امیری با اشاره به فعالیت دو مرکز ماده ۱۵ ویژه بانوان و آقایان در شهرستان گفت: در مرکز ماده ۱۵ بانوان، پنج بیمار بستری هستند و متقاضیان دیگری نیز برای پذیرش وجود دارند، اما برخی از آنان به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌های درمان امکان بستری شدن ندارند.

رئیس بهزیستی تربت‌حیدریه گفت: بخش قابل توجهی از بانوان حاضر در این مرکز نیز از طریق تبصره ۲ ماده ۱۶ و در قالب دستگیری و ارجاع به مراکز درمانی پذیرش شده‌اند.

وی افزود: در مرکز ماده ۱۵ آقایان نیز هم‌اکنون ۳۰ نفر تحت درمان و بستری هستند و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر، اقدامات مؤثرتری در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد در شهرستان انجام شود.

انتهای خبر/