درباره نویسنده
معاون امور دهیاریها:
اعتبارات دهیاریها ۱۰۰ درصد افزایش یافت

معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، گفت: شناسایی دقیق نیازها و اولویتبندی منطقی در خدماترسانی به روستاها اهمیت داشته و از جهت توجه به روستاها، اعتبارات دهیاریها ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
علی قربانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با تأکید بر توسعه روستاها بر اساس دادهمحور بودن و مشارکت مردمی، اظهار داشت: خدمترسانی به روستاها زمانی مؤثر خواهد بود که نیازها بهدقت شناسایی و اولویتها بهطور منطقی تعیین شوند؛ در راستای توجه به مناطق روستایی و تقویت دهیاریها برای رفع مشکلات، اعتبارت آنها ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اهمیت تأمین آب شرب در روستاها، عنوان کرد: اگر تأمین آب شرب در یک روستا اولویت اضطراری دارد، باید اعتبارات بهسمت رفع این مشکل هدایت شود و نمیتوان بدون توجه به نیازهای واقعی، طرحهای غیرضروری را اجرا کرد.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی پرداخت اعتبارات به دهیاریها در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزود: سهم مناطق محروم در اعتبارات دهیاریها بیشتر از سایر نقاط است تا عدالت اجتماعی در توسعه روستایی محقق شود.
وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی روستا از نهادهای تصمیمساز و برنامهریز هر روستا است، گفت: هیچ اصلی در فقه اسلامی مانند شورا مورد اجماع نیست؛ این نهادها طبق قانون اساسی، بازوی اجرایی مردم در نظام جمهوری اسلامی هستند و باید از ظرفیت آنها برای پیشبرد اهداف توسعه روستایی استفاده کرد.
قربانی با اشاره به وجود ۴۰ هزار دهیاری و ۱۲۰ هزار شورای اسلامی روستایی در کشور، این نهادها را از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: با وجود چالشها، برنامهریزی برای رفع مشکلات در دستور کار است و باید با تقویت مشارکت مردمی، کارآمدی این نهادها را افزایش داد؛ همچنین درحال پیگیری مصوبات لازم برای استخدام نیروهای دهیاریها هستیم.
وی با تأکید بر تأثیر عملکرد دهیاران در بحرانهایی مانند جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، خاطرنشان کرد: دهیاران در شرایط سخت، نقش مؤثری در مدیریت بحران و خدمترسانی به مردم داشتند و این جای تقدیر دارد؛ خدمات دهیاریها در برخی موارد حتی گستردهتر از شهرداریها است و باید با جلب مشارکت مردم، هم از نظر کمی و هم کیفی ارتقا یابد.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، با اشاره به برنامههای تشویقی برای دهیارانی که طرحهای درآمدزا داشته باشند، تأکید کرد: امور مردم باید به خود مردم واگذار شود و دهیاریها و شوراهای اسلامی بهعنوان پارلمانهای محلی، بهترین نهادها برای تحقق این هدف هستند؛ چرا که توسعه متوازن روستایی نیازمند تقویت نهادهای مردمی و کاهش تمرکزگرایی است.
قربانی با اشاره به تصویب وام ۲۰۰ میلیون تومانی، ابراز امیدواری کرد: دهیاریهایی که طرحهای درآمدزایی داشته باشند، میتوانند از تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی استفاده کنند؛ این تسهیلات با اولویت مناطق مرزی، کویری و کمتربرخوردار توزیع میشود تا زمینه اشتغال و رونق اقتصادی در روستاها فراهم شود.
وی در پایان، با اشاره به قول مساعد پرداخت تسهیلات و اعتبار برای احداث نیروگاههای خورشیدی و مخازن ذخیرهسازی آب در روستاها، بیان داشت: این گونه طرحها مانند احداث مخزن ذخیره آب بهویژه در مناطق کمآب و کویری از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مورد حمایت سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور قرار خواهد گرفت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- گرفتار عشق امام حسین(ع) در کلام شهید مشلب
- آیه ۲ سوره مبارکه عادیات
- اعتبارات دهیاریها ۱۰۰ درصد افزایش یافت
- نحوه پیگیری مشکلات و رصد کلابرگ الکترونیکی
- ناامید کردن مردم با جنگترکیبی و شایعهپراکنی
- مقاومت، پاسخ قطعی ملت ایران به توطئههاست
- بصیرت ملت، عامل عقبنشینی دشمن شد
- منافقین و شایعهپراکنان باید تنبیه شوند
- اراده ملی، پیروز واقعی نبرد ۱۲ روزه بود
- ۳ فرمان رسانهای برای روایت فتح و پیروزی
- مشاهده بیشتر