
کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی گفت: منطقه استراتژیک «سرخس» با ظرفیتهای منحصربهفرد خود، ظرفیتهای ترانزیتی، منابع غنی انرژی، صنعتی و کشاورزی میتواند به یکی از مهمترین کانونهای سرمایهگذاری برای تولید در کشور تبدیل شود.
فیروز وثوقی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: با نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید»، رهبر معظم انقلاب اسلامی بار دیگر بر اهمیت جهش اقتصادی کشور از مسیر تولید و سرمایهگذاری تأکید کردند.
این کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی تصریح کرد: در این میان، مناطق استراتژیکی مانند سرخس، با ظرفیتهای منحصربهفرد خود، میتوانند نقشی کلیدی در تحقق این راهبرد ملی ایفا کنند.
وی تأکید کرد: موقعیت ممتاز جغرافیایی، ظرفیتهای ترانزیتی، منابع غنی انرژی، صنعتی و کشاورزی، سرخس را به یکی از مهمترین کانونهای سرمایهگذاری برای تولید تبدیل خواهد کرد، چنانچه پس از الحاق سرخس به مناطق آزاد این مهم خود عامل پیشرو در رونق اقتصادی منطقه است.
تبدیل سرخس به شاهراه اصلی ترانزیتی کشور
کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی افزود: سرخس، بهعنوان دروازه شرقی ایران، یکی از مهمترین مسیرهای تجاری کشور محسوب میشود، وجود منطقه آزاد تجاری- صنعتی سرخس، گمرک و پایانه مرزی، راهآهن بینالمللی و کریدورهای ترانزیتی شمال- جنوب و شرق- غرب، این شهر را به یکی از قطبهای تجارت و حمل و نقل تبدیل کرده است.
وثوقی گفت: سرمایهگذاری در زیرساختهای ترانزیتی، ایجاد صنایع وابسته به حمل و نقل و توسعه لجستیک در این شهرستان، میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده و تولید ملی را تقویت کند.
صنایع گاز و پتروشیمی پیشران تولید در سرخس
این کارشناس مدیریت و شهرسازی در ادامه بیان کرد: سرخس با دارا بودن منابع غنی گاز و نزدیکی به تأسیسات پالایشگاهی، ظرفیت ویژهای برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی دارد.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری در ساخت مجتمعهای پتروشیمی، پالایشگاههای کوچک و صنایع تبدیلی مرتبط، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، از خامفروشی جلوگیری کرده و موجب افزایش تولید ملی میشود.
وثوقی افزود: تحقق این امر، نیازمند حمایتهای مالی، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و تسهیل فرآیندهای اداری و قانونی است؛ همچنین با توجه به بسترهای منطقه آزاد موقعیت مطلوبی است که این صنایع پاییندستی در این منطقه مستقر و ایفای خدمت کنند
«کشاورزی دانشبنیان» فرصت توسعه پایدار در سرخس
کارشناس مدیریت و شهرسازی در ادامه با تاکید بر اینکه کشاورزی دانشبنیان میتواند توسعه پایدار را در سرخس رقم بزند، گفت: سرخس، اگرچه دشت حاصلخیز و منابع آبی گستردهای ندارد، اما دارای زمینهای پهناور مناسب برای کشاورزی مکانیزه و دانشبنیان است.
وی تأکید کرد: توسعه شیوههای آبیاری نوین، گلخانههای هوشمند، کشت گیاهان کم آببر و استفاده از فناوریهای نوین در تولید محصولات کشاورزی، میتواند این منطقه را به قطب تولید کشاورزی پایدار تبدیل کند.
وثوقی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در این بخش، علاوه بر تقویت امنیت غذایی کشور، به افزایش بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی منجر خواهد شد و موقعیت مطلوبی برای صادرات به دیگر کشورها از محل منطقه آزاد تجاری دارد.
سرخس میتواند قطب تولید برق پایدار باشد
این کارشناس مدیریت و شهرسازی اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیم سرخس، سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی و بادی، یکی از راهبردهای اساسی برای توسعه پایدار این منطقه است.
وی بیان کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید انرژیهای پاک، علاوه بر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، زمینه را برای ایجاد صنایع وابسته و اشتغالزایی پایدار فراهم میکند؛ همچنین این مهم در رفع ناترازیهای موجود و تامین شبکه سراسری انرژی میتواند عامل حیاتی و نقطه عطفی برای کشور باشد.
وثوقی افزود:استفاده از ظرفیتهای موجود باد و تابش از مقرون به صرفهترین روشهای تولید انرژی در دنیاست و ما در شهرستان سرخس از این فرصت و نعمت در حد بسیار مطلوبی برخورداریم تا جایی که میتوان با برنامهریزی و راهبرد مناسب مدیریت انرژی کشورهای همسایه را نیز به دست گرفت.
حمایت از کارآفرینان محرک توسعه اقتصادی در سرخس
کارشناس مدیریت و شهرسازی در ادامه امنیت سرمایهگذاری و حمایت از کارآفرینان را محرک اصلی توسعه اقتصادی در شهرستان سرخس برشمرد و تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال و سیاستگذاری اقتصادی مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی ضروری است.
وی بیان کرد: در این راستا، حمایت از کارآفرینان، تسهیل قوانین گمرکی و تجاری، تأمین امنیت اقتصادی و بهبود زیرساختهای مالی و بانکی، میتواند زمینه را برای جهش تولید در سرخس فراهم کند.
وثوقی گفت: سرخس، بهعنوان منطقهای استراتژیک، ظرفیتهای بالقوهای برای تحقق سیاستهای اقتصادی کشور دارد که با اتخاذ سیاستهای مناسب و اجرای برنامههای توسعهای، میتواند به یکی از محورهای اصلی سرمایهگذاری و تولید کشور تبدیل شود و نقش بسزایی در تحقق اهداف اقتصادی و راهبردی مورد نظر رهبر فرزانه انقلاب و سیاستهای کلان اقتصادی کشور ایفا کند.
انتهای خبر/
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در روستای کوهسخت نیشابور
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- خدمات مشاورهای رایگان به دانشجویان سبزواری
- در واحدهای تولیدی حقوقات کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- کارگران نقش مهمی در اقتصاد خلیلآباد ایفا میکنند
- تفکر شهدا، راهگشای ماندگاری در جامعه
- خلیلآباد به بردسکن در انتظار دو بانده شدن
- بازدید سرزده فرماندار تربتجام از بیمارستان سجادیه
- ایران، نقشآفرین کلیدی در دیپلماسی شهری جهانی
- مجوزات لازم فرودگاه گناباد صادر شد
- حذف یارانه؛ پرسشهایی که بدون پاسخ مانده
- جهادگران بسیجی در روستای گرماب
- استقرار گروه جهادی طرقبه شاندیز در تربتحیدریه+فیلم
- مشاهده بیشتر

