به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ هم‌زمان با افزایش ضرورت آمادگی برای مواجهه با ناترازی انرژی و احتمال قطعی گاز در فصل سرما، مانور قطع گاز نانوایی‌های مجهز به سوخت دوم در شهرستان فیروزه برگزار شد تا میزان آمادگی این واحدها برای استمرار پخت و عرضه نان در شرایط بحرانی مورد ارزیابی قرار گیرد.

این مانور امروز با مشارکت کارشناسان کارگروه گندم، آرد و نان و همراهی شرکت گاز شهرستان برگزار شد تا و در جریان آن، عملکرد نانوایی‌های دوگانه‌سوز در شرایط قطع گاز طبیعی مورد بازدید و بررسی قرار گیرد.

رضا داروغه، در گفتگو با خبر نگار ما؛ با اشاره به اجرای این مانور اظهار کرد: در این برنامه، نحوه عملکرد نانوایی‌های مجهز به سوخت دوم در شرایط قطع گاز طبیعی بررسی می‌شود تا میزان آمادگی آن‌ها برای ادامه فعالیت و تأمین نان مورد نیاز شهروندان مشخص شود.


معاون فرماندار فیروزه خاطرنشان کرد: تداوم پخت و تأمین نان به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم، از اولویت‌های مدیریت شهرستان در شرایط بحرانی است و آمادگی نانوایی‌های مجهز به سوخت دوم می‌تواند نقش مهمی در کاهش مشکلات ناشی از ناترازی انرژی و جلوگیری از وقفه در عرضه نان داشته باشد.داروغه با تأکید بر ضرورت پیش‌بینی تمهیدات لازم برای شرایط اضطراری افزود: اجرای این مانور فرصتی برای شناسایی مشکلات احتمالی در روند استفاده از سوخت جایگزین و بررسی عملکرد تجهیزات نانوایی‌هاست تا در صورت بروز قطعی گاز، امکان ادامه فعالیت این واحدها فراهم باشد.

سوخت دوم؛ راهکاری برای تداوم پخت نان در شرایط بحرانی

باقر صدیقی، در گفتگو با خبرنگار ما؛ با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی در واحدهای نانوایی اظهار کرد: نانوایی‌ها از مصرف‌کنندگان مهم گاز هستند و در مدیریت مصرف این سرمایه خدادادی نقش مؤثری دارند؛ ازاین‌رو، شرایطی مانند برودت هوا، ناترازی انرژی و قطعی موقت گاز ضرورت برنامه‌ریزی برای مواقع بحرانی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: با آغاز فصل سرما و در شرایطی که نگرانی‌هایی درباره تکرار برودت هوا و تداوم ناترازی گاز وجود دارد، اجرای مانور پخت نان با استفاده از سوخت جایگزین در ۲۵ نانوایی مجهز به این سیستم آغاز شده است.
صدیقی خاطرنشان کرد: دوگانه‌سوز شدن نانوایی‌ها اقدامی زیرساختی در راستای پدافند غیرعامل است تا در صورت قطع گاز طبیعی، چرخه پخت و عرضه نان متوقف نشود و شهروندان برای تأمین این کالای اساسی با مشکل مواجه نشوند.

آمادگی نانوایی‌ها برای مقابله با ناترازی انرژی
دستیار مردمی فرماندار فیروزه با اشاره به تأثیر قطعی انرژی بر فعالیت نانوایی‌ها بیان کرد: در صورت قطع برق و گاز، فعالیت نانوایی‌ها با اختلال مواجه می‌شود؛ به همین دلیل، با مشارکت فعالان این حوزه و اتحادیه نانوایان، اجرای طرح استفاده از سوخت جایگزین برای کاهش وابستگی نانوایی‌ها به شبکه گازرسانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این مانور، سنجش میزان آمادگی واحدهای نانوایی برای تأمین نان مورد نیاز شهروندان در شرایط بحرانی و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی مرتبط است.
صدیقی تأکید کرد: پیش‌بینی امکانات جایگزین و ارزیابی عملکرد نانوایی‌ها پیش از وقوع بحران، زمینه شناسایی مشکلات احتمالی و رفع نواقص را فراهم می‌کند و در استمرار خدمات‌رسانی به مردم نقش مؤثری دارد.

فعالیت ۲۵ نانوایی مجهز به سوخت دوم در فیروزه
بر اساس اطلاعات اعلام‌شده، در حال حاضر ۵۵ واحد نانوایی در شهرستان فیروزه فعال هستند که از این تعداد، ۲۰ واحد به سوخت دوم نفت سفید و پنج واحد به سوخت دوم گاز مایع (LPG) مجهز شده‌اند.
در این طرح، علاوه بر مشعل‌های گازسوز، امکان استفاده از مشعل‌های نفتی، گازوئیلی و گاز مایع نیز پیش‌بینی شده است تا در صورت قطع احتمالی گاز طبیعی، خللی در روند پخت نان ایجاد نشود.
این مانور بر اساس مصوبات کارگروه گندم، آرد و نان، مدیریت بحران و شورای پدافند غیرعامل شهرستان اجرا شده و ادامه آن تا پایان مهرماه برنامه‌ریزی شده است.

همچنین بر اساس اعلام مسئولان، متصدیان نانوایی‌هایی که در اجرای مطلوب این طرح مشارکت داشته باشند، سهمیه تشویقی دریافت خواهند کرد.

استمرار تأمین نان؛ اولویت مدیریت بحران شهرستان
اجرای مانور قطع گاز نانوایی‌ها در فیروزه، با هدف افزایش آمادگی زیرساخت‌های تأمین نان و کاهش آسیب‌پذیری خدمات ضروری در برابر بحران‌های احتمالی انجام می‌شود.
با توجه به جایگاه نان در سبد مصرفی خانوارها، آمادگی نانوایی‌ها برای استفاده از سوخت جایگزین می‌تواند در کاهش اختلالات احتمالی ناشی از ناترازی انرژی مؤثر باشد. ارزیابی عملکرد واحدهای دوگانه‌سوز، شناسایی نواقص و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌های مسئول نیز از جمله اقداماتی است که برای افزایش تاب‌آوری شبکه تأمین نان شهرستان دنبال می‌شود.
بر این اساس، اجرای طرح سوخت دوم در نانوایی‌های فیروزه گامی در راستای آمادگی برای شرایط اضطراری و تلاش برای استمرار پخت و عرضه نان در زمان بروز محدودیت‌های احتمالی انرژی به شمار می‌رود.

انتهای خبر/