درباره نویسنده
مدیر جهادکشاورزی نیشابور مطرح کرد:
نیشابور پیشرو در یکپارچهسازی اراضی کشاورزی

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در نیشابور به عنوان یک الگوی موفق در استان خراسان رضوی مطرح است که میتواند در سایر نقاط کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد و این شهرستان در یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در استان پیشرو است.
یکی از مهمترین چالشهای پیشروی توسعه کشاورزی در مناطق روستایی، عدم استفاده بهینه از عوامل تولید بهویژه زمین و آب است که با مسئله خردبودن و پراکندگی اراضی متعلق به هر یک از بهرهبرداران در ارتباط میباشد.
بهره برداری مناسب از عوامل توليد برای به فعاليت درآمدن امکانات بالقوه، اجرای کامل قانون يکپارچه سازی اراضی، تعاونی کردن توليد يا تجميع اراضی خرد و پراکنده، ايجاد قطعات اراضی مناسب برای توليد و تجميع سرمايههای انسانی و مادی پراکنده کشاورزان از راهبردهای اساسی و مهم در رسيدن به توسعه پايدار کشاورزی و روستايی محسوب ميشود. بديهی است مشارکت کشاورزان در امر يکپارچه سازی اراضی زراعی میتواند زمينهساز اهداف راهبردی مذکور باشد.
پراکندگی اراضی کشاورزی يکی از موانع جدی توسعه کشاورزیذمحسوب ميشود، به طوریکه کوچکی و پراکندگی اراضی مانعی در استفاده بهينه از آب، زمين، نيروی انسانی، مکانيزاسيون و ديگر عوامل مؤثر در توليد کشاورزی است.
علی مبارکی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره با اینکه در شهرستان نیشابور، پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی به عنوان یکی از برنامههای موفق در راستای بهینهسازی منابع آبی و افزایش بهرهوری کشاورزی مطرح شده است، اظهار داشت: این پروژهها که با هدف کاهش مصرف آب، افزایش تولید و بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان اجرا میشوند، میتوانند تحولی اساسی در بخش کشاورزی این منطقه به وجود آورند.
وی یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را به معنای تجمیع قطعات مختلف زمینهای کشاورزی در یک منطقه به منظور بهبود مدیریت منابع آبی، استفاده بهینه از تجهیزات کشاورزی و مکانیزه کردن عملیات زراعی عنوان کرد و گفت: در این فرآیند، کشاورزان زمینهای خود را تحت مدیریت مشترک قرار میدهند تا از فناوریهای نوین و روشهای پیشرفته برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها استفاده کنند.
رئیس اداره جهادکشاورزی نیشابور کاهش مصرف آب را یکی از مزایای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی دانست و اظهار داشت: با تجمیع اراضی، کشاورزان میتوانند از سیستمهای آبیاری نوین مانند آبیاری قطرهای و تحت فشار بهرهبرداری کنند که باعث کاهش مصرف آب میشود.
مبارکی افزایش بهرهوری را از دیگر مزایای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی بیان داشت و عنوان کرد: با یکپارچهسازی اراضی، کشاورزان قادر به استفاده از ماشینآلات و تجهیزات مکانیزه به صورت مؤثرتر خواهند بود، که این امر موجب کاهش هزینهها و افزایش تولید میشود.
وی ادامه داد: یکپارچهسازی همچنین باعث میشود که کشاورزان قادر باشند زمینهای خود را به صورت حرفهایتر و با مدیریت بهینهتر اداره کنند از طرفی با کاهش هزینههای مربوط به آبیاری، استفاده از کودها و نهادهها، کشاورزان میتوانند بهرهوری اقتصادی بیشتری داشته باشند.
مبارکی با اشاره به اینکه نیشابور تنها شهرستان در استان خراسان رضوی است که سه پروژه یکپارچهسازی اراضی در سطح وسیع دارد، ادامه داد: این پروژهها در سه منطقه مختلف از جمله « فوشنجان، سرولایت و سالاری در حال انجام هستند و هر یک از این پروژهها به طور جداگانه مطالعه و اجرا شدهاند.
رئیس اداره جهادکشاورزی نیشابور بیان داشت: در منطقه فوشنجان، کشاورزان با تجمیع زمینهای خود تحت یک مدیریت مشترک، توانستهاند حدود ۱۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی خود را یکپارچهسازی کنند.
مبارکی با بیان اینکه اگرچه یکپارچهسازی اراضی کشاورزی مزایای زیادی دارد اما این فرآیند با چالشهایی نیز همراه است، ادامه داد: یکی از مهمترین موانع، مقاومت کشاورزان در برابر تغییرات مالکیتی است که کشاورزان به دلیل حساسیتهایی که نسبت به مالکیت زمین خود دارند، ممکن است در ابتدا با این مدل همکاری نکنند.
وی اصافه کرد: آنها نگرانیهایی در خصوص از دست دادن مالکیت یا کنترل کامل بر زمینهایشان دارند اما با تبیین مزایای اقتصادی و فنی این طرحها و ارتباط مستمر با معتمدین محلی و دهیاران، این مقاومتها کاهش یافته است.
مبارکی اظهار داشت: یکی از نکات برجسته این پروژهها، مشارکت مردمی است، پروژههای یکپارچهسازی در نیشابور بهویژه در روستاها و مناطق دورافتاده به کمک بخشداران و دهیاران در حال اجراست که این مشارکت باعث تسهیل فرآیند و افزایش اثربخشی پروژهها شده است. کشاورزان با همکاری با یکدیگر و با حمایت از معتمدین محلی، این پروژهها را با موفقیت پیش میبرند.
وی گفت: دولت با پروژههای یکپارچهسازی اراضی حمایتهایی از جمله ارائه تسهیلات مالی و اعتبارات دولتی برای اجرای طرحهای آبیاری نوین و مکانیزه فراهم کردهاند که این تسهیلات به کشاورزان این امکان را میدهد در راستای بهبود شرایط کشاورزی خود گام بردارند و از فناوریهای نوین بهرهبرداری کنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در نیشابور به عنوان یک الگوی موفق در استان خراسان رضوی مطرح هستند که میتواند در سایر نقاط کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این پروژهها با هدف استفاده بهینه از منابع آبی، کاهش هزینهها، و افزایش بهرهوری، به کشاورزان این امکان را میدهند که در شرایط سخت اقتصادی و آبی، به کشت پایدار و پر بازده دست یابند، بر همین اساس یکپارچهسازی اراضی میتواند به عنوان راهی مؤثر برای مقابله با بحرانهای آبی و افزایش تولید در بخش کشاورزی کشور مطرح باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- زخم عمیق گردشگران سهلانگار بر طبیعت شاندیز
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- آغاز ثبتنام برای طولانیترین پیادهروی اربعین در مشهد
- رفع مشکلات آسفالت مسیرهای مواصلاتی صالحآباد
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- راهپیمایی جمعه خشم در گناباد برگزار شد
- تمدن نوین اسلامی در سایه نهجالبلاغه محقق میشود
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- در مذاکرات از حقوق ملت ایران دفاع شود
- دفاع مشروع؛ حقی قانونی در برابر تجاوز
- مقاومت در برابر متجاوزان حق همه ملتهاست
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید مصطفی ردانیپور
- آیه ۴۰ سوره توبه
- یادواره ۱۲ شهید معلم تربتجام برگزار شد
- ثبت ۶ جشنواره خلیلآباد در تقویم گردشگری کشور
- گردشگری حلقه مفقوده توسعه خلیلآباد است
- دهمین جشنواره تاکپلو خلیلآباد دوم خردادماه برگزار میشود
- حوزه پیشرو و سرآمد است
- تیرخلاص وزیر به آخرین امید خانهدار شدن محرومان
- برداشت یک هزار تُن برگ انگور در خلیلآباد
- امام رضا(ع) نماد وحدت مسلمانان
- مقابله با سوسکهای مهاجم در استخر شهید حججی
- جبهه مقاومت؛ آماده تحولات بزرگ منطقهای
- ثبت آئین بزرگداشت شیخ احمد جامی در تقویم
- شوراها؛ تجلی مردمسالاری دینی، ستون توسعه پایدار
- گفتاری از شهید محمدرضا تورجیزاده
- آیه ۲۱۶ سوره بقره
- مشهد یک قطب معنوی و فرهنگی است
- شکوفایی آموزش و پرورش؛ توجه به ساختارها، فرآیندها
- کسب ۶ مدال توسط شمشیربازان خراسانی
- بیستمین مرکز مشاوره سپاه خراسان رضوی افتتاح شد
- یمن عامل بیحیثیتی آمریکا در دریای سرخ
- «بحران جادهای» در گلوگاه استراتژیک کشور
- گفتاری از شهید مدافع حرم مجید سلمانیان
- آیه ۱۲۴ سوره مبارکه طه
- اهدای ۱۶ سری جهیزیه در سبزوار
- بهرهمندی ۱۰هزار شهروند نیشابوری از خدمات خادمیاران رضوی
- مهمترین ابعاد دهه کرامت، تقویت کرامت انسانی است
- مرگ دلخراش کودک ۲ ساله گنابادی با برقگرفتگی
- رأی اعتماد احساسی، عامل ناکارآمدی دولت چهاردهم
- پیشبینی برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی در گناباد
- مشاهده بیشتر