درباره نویسنده
وعدههای بیپایان؛
فقر آموزشی در روستای رباط سمنگان تربتجام

روستای رباط سمنگان تربتجام با جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار نفر، همچنان فاقد دبیرستان دخترانه است که این مسئله نیازمند توجه فوری مسئولان برای احداث دبیرستان دخترانه و ایجاد فرصتهای برابر تحصیلی برای تمامی جوانان است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری «صبح توس»، نظام آموزشی ایران پس از انقلاب ۵۷، تحولات چشمگیری را تجربه کرده به طوری که امروز ایران با افزایش نرخ باسوادی ۶ سال به بالاها از ۴۷.۵ درصد قبل از انقلاب به ۹۰.۷ درصد بعد از انقلاب به عنوان یکی از کشورهای تراز اول در پوشش تحصیلی به شمار میرود هرچند هنوز در برقراری عدالت آموزشی و رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله بسیار دارد.
با وجود وعده همۀ دولتهای پس از انقلاب برای توسعه عدالت آموزشی، دانشآموزانی هستند از روستاهای کشور هنوز بدون مدرسه درس میخوانند؛ عدالت زمانی محقق میشود که هر دانشآموز و هر کودک بدون تبعیض در جنسیت، قومیت، زبان، فرهنگ و محل زندگی، بتواند در محیط آموزشی باکیفیت مطلوب حضور داشته باشد.
الزام عدالت آموزشی به معنای دسترسی برابر و منصفانه به امکانات
الزام عدالت آموزشی به معنای دسترسی برابر و منصفانه به امکانات و فرصتهای آموزشی برای همه افراد جامعه است، بدون توجه به جنسیت، قومیت، موقعیت اقتصادی یا جغرافیایی آنها است؛ هنگامی که همه افراد جامعه به آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند، فرصتهای برابر برای موفقیت و پیشرفت فردی و جمعی فراهم میشود.
همچنین، دسترسی برابر به آموزش میتواند به کاهش نابرابریهای اجتماعی، اقتصادی و جنسیتی کمک کند؛ اما با اجرای سیاستهای عدالت آموزشی، این نابرابریها کاهش مییابد و با ارائه آموزش مناسب به همه افراد جامعه، سرمایه انسانی کشور تقویت میشود و افراد توانمندتری برای مشارکت در توسعه و پیشرفت کشور آماده میشوند.
عدالت آموزشی یکی از عوامل کلیدی برای رشد و پیشرفت جامعه است و باید به عنوان یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاران و تصمیمگیران کشور مدنظر قرار گیرد؛ با اجرای سیاستهای عدالت آموزشی، میتوان به توسعه پایدار و برقراری عدالت اجتماعی دست یافت و آیندهای روشنتر برای همه افراد جامعه فراهم کرد.
انتظار میرود دولت چهاردهم در ادامه راه دولت شهید آیتالله رئیسی، شاخصهای آموزشی و تربیتی در جوامع روستائی محروم را ارتقاء دهد.
روستای با 10هزارنفر بدون دبیرستان دخترانه
حجتالاسلام علی قابل امام جمعه نصرآباد تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با انتقاد از نبود مدرسه متوسطه دوم دخترانه در روستای ۱۰ هزار نفری رباط سمنگان تربتجام اظهار کرد: نبود دبیرستان دخترانه در روستای رباط سمنگان یکی از مشکلات بزرگی است که دختران روستا مجبورند برای ادامه تحصیل به شهرهای نزدیک بروند که هم هزینه زیادی دارد و هم زمانبر است.
وی تصریح کرد: این موضوع باعث میشود بسیاری از دختران نتوانند تحصیلات خود را ادامه دهند و مجبور به ترک تحصیل شوند.
امام جمعه نصرآباد تربتجام بیان داشت: این مشکل تاثیرات زیادی دارد. اول از همه، دختران از دسترسی به آموزش با کیفیت محروم میشوند؛ این موضوع تاثیرات منفی بر توسعه اجتماعی و اقتصادی روستای خواهد داشت.
حجتالاسلام قبال در ادامه خاطر نشان کرد: مسئولان باید در ساخت یک دبیرستان دخترانه در این روستا اقدام کنند این امر سبب افزایش تحصیل دختران و کاهش نابرابریهای اجتماعی و جنسیتی بسیار ارزشمند میباشد و باعث بالا رفتن سطح تحصیلات و ایجاد فرصتهای شغلی و اقتصادی بیشتری در منطقه خواهد شد.
وی در پایان بیان داشت: مردم روستای رباط سمنگان نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند و با همکاری و کمک مسئولان و خیران منطقه میتوانند منابع لازم را برای ساخت دبیرستان فراهم کنند.
وجود کلاسهای کانسکی در مدارس این شهرستان غیرقابل قبول است
محسنمهآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: نبود دبیرستان دخترانه در روستای رباط سمنگان باعث میشود که دخترهای این منطقه مجبور به ترک تحصیل شوند این موضوع باعث افزایش آسیبهای اجتماعی در روستا شده و نگرانیهای جدی برای خانوادهها به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: وجود کلاسهای کانسکی در مدارس این شهرستان غیرقابل قبول و نگران کننده است و تمام تلاش خود را جهت رفع این کمبودها به کار خواهیم گرفت.
فرماندار تربتجام با اشاره به برنامههای دولت برای بهبود کیفیت آموزش در مناطق کمتر برخوردار، اظهار داشت: توسعه واقعی بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست؛ مردم محلی هم نیز میتوانند با همکاری و مشارکت خود در ایجاد امکانات بهتر و حمایت از طرحهای آموزشی نقش مهمی ایفا کنند.
وی در پایان بیان داشت: امیدواریم با تلاشهای جمعی، بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم و آیندهای بهتر برای دانشآموزان این منطقه فراهم آوریم.
عدم همراهی مردم در ساخت مدرسه مواجه هستیم
حجتالاسلام یدالله دامنپاک مدیر آموزش و پرورش تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: در خصوص مشکل نبود مدرسه متوسطه دوم دخترانه در روستای رباط سمنگان، پیگیریهای لازم انجام و اقدامات لازم از سوی اداره کل نوسازی مدارس استان انجام شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این است که زیرساختهای آموزشی کافی نداریم؛ برای ساخت یک دبیرستان دخترانه، به منابع مالی و تجهیزات زیادی نیاز داریم که تا حدودی این مشکل برطرف شده است؛ همچنین، برخی از مردم محلی به دلایل مختلف مثل نداشتن انگیزه، همکاری لازم را در این خصوص انجام نمیدهند.
مدیر آموزش و پرورش تربتجام بیان داشت: باید با همکاری معتمدین و علمای روستا با مردم صحبت شود و اهمیت فرا گرفتن علم و تاثیرات مثبت آن را بر زندگیشان توضیح دهیم تا بتوانیم آنها را به همکاری و مشارکت در این پروژه ترغیب کنیم؛ اگر مردم ببینند که ساخت مدرسه میتواند آینده بهتری برای فرزندانشان به همراه داشته باشد، قطعاً همکاری بیشتری خواهند کرد.
دامنپاک در ادامه خاطر نشان کرد: رفع مشکلات آموزشی نیازمند همکاری همهجانبه از سوی مسئولان و مردم محلی است؛ اگر همگی دست به دست هم دهیم، میتوانیم به هدفمان برسیم و شرایط تحصیلی بهتری برای دختران روستای رباط سمنگان فراهم کنیم.
وی در پایان بیان داشت: در صورت یافتن مکان اجارهای مورد تایید آموزش و پرورش، کد مدرسه صادر خواهد شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- تأمین پایدار انرژی؛ اولویت توسعه شهرکهای صنعتی
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید بهروز احمدی
- آیه ۳۰ سوره انسان
- برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید الداغی در سبزوار
- ایمان و اقتصاد؛ سنگرهای مقاومت در برابر تهدیدات
- نیاز جوانان به سالن ورزشی استاندارد در کاشمر
- ۱۳۰۰ ازدواج موفق با یک مرکز مشاوره مشهد
- جشن بزرگ و باشکوه دختران مروارید در نیشابور
- ضرورت راهاندازی ۴ مرکز مشاوره ازدواج در کاشمر
- قدرت بازدارندگی ایران و ثبات خاورمیانه
- خدمات مشاورهای رایگان به دانشجویان سبزواری
- در واحدهای تولیدی حقوقات کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- مشاهده بیشتر