درباره نویسنده
آیندهای سبز در انتظار کشاورزان خلیلآباد است؛
خورشید و کشاورزی، همپیمانان جدید در خلیلآباد

کشاورزان خلیلآباد با بهرهگیری از انرژی خورشیدی، به دنبال کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی و تأمین آب موردنیاز خود هستند. این همکاری نویدبخش آیندهای سبز و پایدار برای کشاورزی منطقه است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ چند سالی هست که برق چاههای کشاورزی در شهرستان خلیلآباد بر اساس تصمیم و برنامهریزی وزارت نیرو به منظور مدیریت بحران برق و تأمین نیاز شبکه برق سراسری کشور در ایام تابستان و در ساعات اوج مصرف قطع میشود.
این قطعشدن برق و تغییر در برنامه آبرسانی به باغات و محصولات کشاورزی تبعات گستردهای برای بخش کشاورزی بهخصوص باغات انگور و پسته به وجود آورده است.
کاهش محصول، افت کیفیت تولیدات کشاورزی و خسارتهای مالی سنگین بر کشاورزان، از جمله پیامدهای این اقدام محسوب میشد که در سالهای اخیر که برنامه عدم برقرسانی به چاههای کشاورزی در ساعات اوج گرما اجرا شده است، کشاورزان با کاهش برداشت محصول در مقایسه با سالهای قبل مواجه شدهاند.
در سالهای اخیر، با توجه به تداوم شرایط قطعی برق چاه موتورها در شهرستان خلیلآباد، کشاورزان این منطقه به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی، حرکت کردهاند.
این تغییر رویکرد نه تنها به کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی کمک میکند، بلکه میتواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش بهرهوری در کشاورزی نیز منجر شود.
با احداث نیروگاههای خورشیدی در چاههای کشاورزی و برنامهریزی برای گسترش این طرح، خلیلآباد میتواند به عنوان پیشگام در استفاده از انرژیهای جایگزین در کشور شناخته شود.
این تحولات نه تنها به بهبود کیفیت محصولات و افزایش برداشت کمک میکند، بلکه به ایجاد یک آینده سبز و پایدار برای کشاورزی در این منطقه منجر خواهد شد.
۴۲ نیروگاه خورشیدی تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد
الیاس ابراهیمی خیبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار داشت: ۴۲ چاه کشاورزی در منطقه شهرستان خلیلآباد در حال احداث نیروگاه خورشیدی هستند که تا پایان سال به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی با بیان اینکه ۵۰ چاه موتور کشاورزی هم به جهت احداث نیروگاه خورشیدی در مرحله بازدید، عقد قرارداد و یا تکمیل وجه احداث نیروگاه هستند، خاطرنشان کرد: تعداد ۱۵ چاه موتور از این ۵۰ چاه موتور، به بنیاد علوی جهت اخذ وام بانکی معرفی شدهاند.
مدیر شرکت توزیع نیروی برق شهرستان خلیلآباد با تأکید بر اینکه همچنین با همکاری و سرمایهگذاری بخش خصوص سه نیروگاه مگاواتی در شهرستان در شرف آغاز عملیات اجرایی است که در حال اخذ زمین هستند، تصریح کرد: این نیروگاهها پس از طی این مراحل، احداث آن شروع خواهد شد.
وی با اشاره به نیروگاههای چهار کیلوواتی خانگی، اذعان کرد: در بخش نیروگاههای پنج کیلوواتی خانگی ارگانهای حمایتی در حوزه بسیج سازندگی ۴۰ نیروگاه، بهزیستی ۱۵ نیروگاه، کمیته امداد ۴۲ نیروگاه و در مجموع ۹۷ نیروگاه خانگی به ظرفیت ۲۳۵ کیلووات به شبکه متصل شدهاند.
ابراهیمی خیبری همچنین از ادامه احداث نیروگاههای خانگی خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر ۴۲ نیروگاه حمایتی در حوزه بسیج، هفت نیروگاه در حوزه بهزیستی و ۷۲ نیروگاه در حوزه کمیته امداد و در مجموع ۱۱۹ نیروگاه با ظرفیت ۶۰۰ کیلووات عقد قرارداد شده و مراحل اجرایی آن در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در حوزه کمیته امداد امام خمینی (ره) طرح احداث نیروگاه یک مگاواتی در دست اقدام است، تشریح کرد: از این ۷۲ نیروگاه، در محله اول ۴۰ نیروگاه در طرح نیروگاه تجمیعی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند و این عدد به ۲۰۰ متقاضی و ظرفیت یک مگاوات خواهد رسید.
مدیر شرکت توزیع نیروی برق شهرستان خلیلآباد با تأکید بر اینکه پروژه احداث ۲۵ نیروگاه خورشیدی شهرستان خلیلآباد همزمان با دهه فجر به بهرهبرداری رسید، بیان کرد: این طرح با ظرفیت دو مگاوات با هزینهای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان و با مشارکت کشاورزان احداث شد.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی مالکین چاههای کشاورزی برای احداث نیروگاه، بیان کرد: عمده مشکل مالکین چاههای کشاورزی که هنوز موفق به شروع اجرای طرح نیروگاه نشدهاند، عدم تکمیل وجه لازم برای احداث پنل خورشیدی و عدم امکان اخذ وام بانکی و عدم حمایت لازم و همچنین شرایط پرداخت وام توسط بانکها است.
ابراهیمی خیبری ادامه داد: در صورت رفع این مشکلات، غالب چاههای کشاورزی آمادگی لازم را دارند تا هرچه سریعتر نسبت به اجرای نیروگاهها اقدام کنند و این نیروگاهها قابل ارتقا از سه مگاوات به چهار مگاوات در آینده نیز هستند.
خلیلآباد قطب تولید نیروگاه خورشیدی
علی گرمابی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به بررسی چالشهای خاموشی چاههای کشاورزی پرداخت و بر لزوم توجه به زیرساختهای تولیدی در این حوزه تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه در پیک مصرف و اوج فصل گرم سال، کشاورزان با مشکل تأمین آب مواجه هستند، خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل، باید به تدریج به سمت انرژیهای جایگزین حرکت کنیم.
فرماندار خلیلآباد با بیان اینکه کشاورزان خلیلآباد پیشرو بوده و مشارکت فعالی در این زمینه داشتهاند، تصریح کرد: پیشبینی میشود که تا خردادماه، یکسوم چاههای کشاورزی به پنلهای خورشیدی مجهز شوند که این اقدام میتواند به نفع کشاورزان باشد.
وی با تأکید بر اینکه نشستی با حضور نمایندگان کشاورزان، اداره برق و بخش خصوصی برگزار خواهد شد تا اقدامات جدیتری در راستای تجهیز کشاورزی به پنلهای خورشیدی انجام شود، اذعان کرد: هدف ما این است که در ظرف دو تا سه سال، کل یک شاخه کشاورزی را به این نوع انرژی مجهز کنیم و بار هزینهها را از دوش کشاورزان برداریم.
گرمابی در ادامه به اهمیت مدیریت خلاقانه و نوآوری در تولید اشاره کرد و گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به جبرانیها داریم و باید به اصل ۴۴ قانون اساسی توجه داشته باشند که اقتصاد ایران بر سه پایه دولتی، خصوصی و تعاونی استوار است.
وی با اشاره به رتبه اول شهرستان خلیلآباد در تولید نیروگاههای پنل خورشیدی و انرژیهای جایگزین در استان، مشارکت بخش خصوصی و خیرین در این زمینه را بسیار مؤثر و حائز اهمیت دانست.
ضرورت تأمین انرژی و نوآوری برای بهبود شرایط اقتصادی
حجتالاسلام علی عسگری، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با تأکید بر لزوم جبران ناترازیها در حوزه انرژی و تأمین برق، اظهار داشت: برای جبران بعضی ناترازیها بهخصوص در حوزه انرژی و بنا به ضرورت، ما نیاز به تأمین انرژی و برق داریم و باید از اقدامات مؤثر استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما باید از تجربیات گذشته خود بهرهبرداری کنیم و بر اساس یک اقتصاد ترکیبی عمل کنیم، خاطرنشان کرد: کشور ما یک کشور مهم و اثرگذار از نظر مواهب طبیعی است. در یک جا برف آمده و در جای دیگر هندوانه برداشت میشود. این تنوع منابع طبیعی فرصتی است که نباید از دست برود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی همچنین بر اهمیت نوآوری و سرمایهگذاری در بهبود وضعیت اقتصادی تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی، ما باید به سمت نوآوریها حرکت کنیم و دولت نیز سیاستهای خود را در این زمینه پیگیری خواهد کرد.
وی در پایان با تأکید بر تلاش برای بهبود زندگی مردم، تصریح کرد: ما باید شبانهروزی تلاش کنیم تا زندگی مردم که بهترین مردم دنیا هستند، بهبود یابد. امام و رهبر ما قدردان این مردم هستند و ما نیز باید قدمی برای افزایش شور و نشاط اجتماعی برداریم.
با توجه به خطراتی که در حوزه قطع برق چاههای کشاورزی و همچنین تأثیرات منفی آن بر تولیدات کشاورزی در شهرستان خلیلآباد دارد، باید دولت و نهادهای مربوطه حمایت بیشتری از ترویج استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و مجهز کردن چاههای کشاورزی به نیروگاههای خورشیدی داشته باشند.
این حمایتها میتواند شامل ایجاد زیرساختهای لازم برای نصب و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و ارائه تسهیلات در این زمینه باشد.
با توجه به پتانسیل بالای این منطقه در استفاده از انرژی خورشیدی، سرمایهگذاری در این حوزه نه تنها به بهبود کیفیت و افزایش برداشت محصولات کمک میکند، بلکه به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی نیز منجر خواهد شد.
بنابراین، همکاری بین کشاورزان، دولت و بخش خصوصی میتواند زمینهساز تحقق یک آینده سبز و پایدار برای کشاورزی خلیلآباد باشد و به رونق اقتصادی این منطقه کمک کند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- تأمین پایدار انرژی؛ اولویت توسعه شهرکهای صنعتی
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید رضو حاجیزاده
- آیه ۱۰۷ سوره یونس
- رژه کامیونداران گناباد برای همدردی با مردم بندرعباس
- زخم عمیق گردشگران سهلانگار بر طبیعت شاندیز
- فتنه داخلی؛ تهدیدی فراتر از حمله نظامی است
- شهید مطهری نماد پاسخگویی به شبهات است
- گفتاری از شهید بهروز احمدی
- آیه ۳۰ سوره انسان
- برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید الداغی در سبزوار
- ایمان و اقتصاد؛ سنگرهای مقاومت در برابر تهدیدات
- نیاز جوانان به سالن ورزشی استاندارد در کاشمر
- ۱۳۰۰ ازدواج موفق با یک مرکز مشاوره مشهد
- جشن بزرگ و باشکوه دختران مروارید در نیشابور
- ضرورت راهاندازی ۴ مرکز مشاوره ازدواج در کاشمر
- قدرت بازدارندگی ایران و ثبات خاورمیانه
- خدمات مشاورهای رایگان به دانشجویان سبزواری
- در واحدهای تولیدی حقوق کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- مشاهده بیشتر