حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/24 شمسی | 2025/11/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری صبح توس هستید؟
خلیل‌آباد، نگین سبز خراسان اما بدون صنایع تبدیلی
امام جمعه خلیل‌آباد مطرح کرد:

خلیل‌آباد، نگین سبز خراسان اما بدون صنایع تبدیلی

امام جمعه خلیل‌آباد گفت: کشمش سبز خلیل‌آباد زبانزد جهان است، اما صنایع تبدیلی نداریم و ۲۰ درصد انارها امسال ضایعات شد و با قیمت ناچیز از شهرستان خارج شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام محمدعلی دستجردی در خطبه‌های نماز جمعه خلیل‌آباد با تشریح مهم‌ترین چالش‌های فکری و مدیریتی جامعه اظهار داشت: انبوه اخبار، سطحی‌نگری، تحلیل‌های ناسازگار با تراز ولایت، اختلالات محاسباتی و افشای اطلاعات محرمانه، جامعه را آسیب‌پذیر کرده است.

ضعف تحلیل نخبگان؛ مهم‌ترین آسیب فکری جامعه

وی با بیان اینکه جامعه امروز از اخبارزدگی رنج می‌برد، خاطرنشان کرد: خیلی از نخبگان ما نگاه سطحی دارند. وقتی وارد تحلیل مسائل می‌شوند، نتیجه‌هایی ارائه می‌دهند که با تراز ولایت نمی‌سازد و این ضعف توان تحلیلی یک تیر خطرناک است.

امام جمعه خلیل‌آباد همچنین یکی از آسیب‌های جدی را اختلال محاسباتی نخبگان دانست و تصریح کرد: گاهی نخبگان در محاسبات دچار چه‌کنم‌چه‌کنم می‌شوند و حتی اطلاعات مهم کشور از مسیر همین نخبگان افشا شده است.

وی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر تربیت تحلیلی جامعه، گفت: راه‌حل این است که حلقه‌های معرفتی ایجاد کنیم؛ در خانواده، جمع دوستان، اقوام و حتی محافل کاری، چند صفحه کتاب بخوانیم، تاریخ و اندیشه‌های اسلامی را مرور کنیم و روایات را مطالعه کنیم تا در تراز فکری ولایت قرار بگیریم.

بحران کم‌بارشی و ضرورت مدیریت دوگانه مسئولان و مردم

دستجردی با اشاره به مشکلات کم‌بارشی در منطقه، اذعان کرد: این مسئله فقط مربوط به ایران نیست؛ کل غرب آسیا با کاهش بارش و برف مواجه است، الان دیگر وقت سرزنش نیست، وقت مدیریت است.

وی با تأکید بر نقش مسئولان اظهار کرد: مسئولان باید برای مدیریت آب باقی‌مانده برنامه‌ریزی جدی کنند و با کار آرام و سبکِ ده سال قبل نمی‌شود از خشکسالی عبور کرد.

امام جمعه خلیل‌آباد نقش مردم را نیز حیاتی دانست و عنوان کرد: نود درصد آب کشور در کشاورزی و صنعت مصرف می‌شود، مردم باید از کاهنده‌های آب در منازل استفاده کنند و از اسراف که شرعاً حرام است پرهیز کنند.

ایرانِ قوی با حمایت از نخبگان شکل می‌گیرد

حجت‌الاسلام دستجردی با انتقاد از نظام مالیاتی ناعادلانه بیان کرد: کسی که کسب‌وکار جزئی دارد، زیر بار مالیات سنگین می‌رود؛ اما فردی که با یک موبایل میلیاردها تومان کاسبی می‌کند از نظارت دور می‌ماند، مالیات باید درست و بر اساس وزن واقعی اقتصادی افراد اخذ شود.

وی با گلایه از بی‌توجهی به نخبگان شهرستان افزود: نخبه‌ای از خلیل‌آباد برای وارد کردن یک وسیله علمی ساده ماه‌ها گرفتار شده و مجبور است آن را با واسطه و قیمت گزاف تأمین کند و اگر حمایت نشوند، این‌ها یا گرفتار مافیا می‌شوند یا مهاجرت می‌کنند.

خلیل‌آباد؛ نگین سبز خراسان اما بدون صنایع تبدیلی

دستجردی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان اظهار داشت: کشمش سبز خلیل‌آباد زبانزد جهان است، اما صنایع تبدیلی نداریم و ۲۰ درصد انارها امسال ضایعات شد و با قیمت ناچیز از شهرستان خارج شد که این فاجعه است.

وی تأکید کرد: ایجاد صنایع تبدیلی، توسعه صادرات، مکانیزه کردن باغات، ارائه تسهیلات ارزان و آموزش صحیح به کشاورزان، ضرورتی انکارناپذیر است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!