
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی گفت: این استان دارای پتانسیل و ظرفیت بالایی در حوزههای مختلف برای سرمایهگذاری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به نقل از ایسنا، هادی توانا با بیان اینکه حوزه معدن و صنایع معدنی با توسعه زیرساختهای استخراج و فراوری و حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی با افزایش بهرهوری در تولید محصولات کشاورزی و توسعه زنجیره ارزش، قابلیت سرمایهگذاری دارد، گفت: حوزه گردشگری با توسعه ظرفیتهای گردشگری مذهبی و اکوتوریسم و حوزه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با حمایت از استارتاپها و کسبوکارهای فناورانه جهت جذب سرمایهگذاری نیز دارای ظرفیت هستند.
وی به برنامهریزیهای انجام شده در راستای سند آمایش استان اشاره و اظهار کرد: برنامههای توسعهای استان کاملاً در راستای سند آمایش سرزمین تدوین شدهاند و تلاش میشود تا سرمایهگذاریها بر اساس اولویتهای این سند هدایت شوند. همچنین توجه به مزیتهای منطقهای و توسعه پایدار در برنامهریزیهای کلان استان لحاظ شده است.
وی مهمترین چالشهای محیط کسبوکار استان را غیر قابل پیشبینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانکها، بیثباتی سیاستها و مقررات اجرایی، رویههای ناعادلانه ممیزی و مالیاتگیری و کمبود نیروی کار ماهر عنوان کرد و گفت: برای رفع این چالشها، برنامههایی همچون تسهیل روند تأمین مالی، کاهش بوروکراسی اداری، حمایت از آموزشهای فنی و حرفهای و ایجاد شفافیت در سیاستهای اجرایی تدوین شده است.
توانا با اشاره به وضعیت شرکتهای دانش بنیان و تلاش برای استفاده از ظرفیت آنها جهت ارتقا سطح بهرهوری در استان افزود: در حال حاضر، ۵۸۵ شرکت دانشبنیان در استان مشغول به فعالیت هستند که مجموعاً ۴ هزار و ۹۷۳ نفر اشتغالزایی داشتهاند. همچنین ۳۹ پروانه دانشبنیان جدید صادر شده و حجم سرمایهگذاری این شرکتها به ۱۸ هزار و ۹۳۲ میلیارد ریال رسیده است. استان در تلاش است تا از این ظرفیت برای افزایش بهرهوری و نوآوری در صنایع مختلف استفاده کند.
وی در خصوص احیای بنگاههای راکد و غیرفعال و نیمهفعال و برنامهریزی برای فعالکردن آنها یادآور شد: در راستای احیای بنگاههای راکد و نیمهفعال، اقدامات متعددی در سطح استان انجام شده است که شامل تأمین مالی، ارائه مشوقهای حمایتی، تسهیل در روند اخذ مجوزها و برقراری ارتباط میان سرمایهگذاران و واحدهای تولیدی است. طی سال گذشته از مجموع ۱۱۰ واحد راکد بالای ۱۰ نفر تعداد ۱۳ واحد (پنج واحد صنعتی، دو واحد کشاورزی و ۶ واحد گردشگری) احیا شدهاند و ۱۶ واحد نیز قابلیت احیا نداشته و ۹۴ واحد دیگر نیز امکان احیا دارند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی گفت: با اجرای این برنامهها، میزان اشتغال تثبیتشده و جدید در استان بالغ بر ۲۶۰ فرصت شغلی بوده است.
وی با اشاره به شعار «سرمایهگذاری برای تولید»، مهمترین برنامههای اجرایی امسال استان را حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسهیل فرایند صدور مجوزها، ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و صنعتی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان، تقویت زیرساختهای صنعتی و توسعه شهرکهای صنعتی و تلاش برای کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات غیرنفتی عنوان کرد.
وی به فعالیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۳۷ جلسه در قالب کارگروههای تخصصی برگزار شده که طی آن یک هزار و ۴۸ پرونده بررسی شده و ۹۸۲ مصوبه اجرایی شده است. در مجموع، ۹۴ درصد مصوبات اجرایی شده و ۶ درصد در حال پیگیری هستند.
توانا با اشاره به وضعیت استان به لحاظ معیارهای شاخص پایش کسبوکار در دولت چهاردهم تصریح کرد: در مقایسه با شاخص کشوری، خراسان رضوی طی سالهای اخیر تغییرات متعددی داشته است. در پاییز ۱۴۰۳ استان با شاخص ۶۷/۵ در جایگاه چهارم کشور قرار گرفت که نسبت به تابستان همان سال (۹/۵) روندی کاهشی را نشان میدهد.
انتهای خبر/
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- برگزاری مسابقات کشتی باچوخه در روستای کوهسخت نیشابور
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- کارگران نقش مهمی در اقتصاد خلیلآباد ایفا میکنند
- تفکر شهدا، راهگشای ماندگاری در جامعه
- خلیلآباد به بردسکن در انتظار دو بانده شدن
- بازدید سرزده فرماندار تربتجام از بیمارستان سجادیه
- ایران، نقشآفرین کلیدی در دیپلماسی شهری جهانی
- مجوزات لازم فرودگاه گناباد صادر شد
- حذف یارانه؛ پرسشهایی که بدون پاسخ مانده
- جهادگران بسیجی در روستای گرماب
- استقرار گروه جهادی طرقبه شاندیز در تربتحیدریه+فیلم
- افزایش نگرانکننده حیوانگزیدگی در نیشابور
- اندیشکده توسعه منطقه تربتحیدریه راهاندازی میشود
- نفوذ دشمن را بشناسید
- مشاهده بیشتر

