درباره نویسنده
یادداشت؛
تاثیرات معنوی و علمی روزه بر بدن انسان

امید عرفانی مرام خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» در یادداشتی به بررسی تاثیرات روزه بر سلامت جسمی و روحی پرداخت؛
خداوند متعال روزه را واجب کرد تا غنی و فقیر در حس گرسنگی و نیاز برابر شوند و با ذکر و یاد خدا از گناه و انحرافات دور شده و با تلاوت قرآن و خواندن دعا و مناجات، معنویت خود را تقویت کنند.
حال ممکن است این سوال به ذهن برخی از افراد خطور کند که اصلا چرا باید روزه بگیریم و سختی و مشقت گرسنگی و تشنگی را به جان بخریم؟ در ادامه به پاسخ این سوال مهم خواهیم پرداخت.
روزهداری نه تنها شامل فواید بیشمار برای جسم انسان است بلکه آثار و فواید شگفتی برای روح انسان به ارمغان میآورد.
روزه گرفتن همراه با عبادت و ذکر خدا موجب افزایش شناخت و معرفت نسبت به خدا میشود، ما میتوانیم با تأمل در زندگی به ارتباط قویتر با خدا و افزایش جنبههای معنوی خود برسیم، همانطور که حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانی چند روز پیش خود در رابطه با ماه مبارک رمضان فرمودند؛ این ماه, ماه ذکر و قرآن است، قرآن خود کتابی است که فراوان اشاره به ذکر شده است، ذکر به معنای یادآوری و عدم غفلت و فراموشی است. فراموشی یکی از مشکلات جدی برای انسانهاست، فراموش کردن یک موضوع مهم میتواند خسارتهای فراوان داشته باشد.
اما دو نوع فراموشی وجود دارد که به آسیبهای فراوان دارد، یکی فراموش کردن خدا و فراموش کردن خود. این دو فراموشی، تأثیرات منفی عمیقی بر آینده انسان دارد. خداوند متعال در قرآن به این دو فراموشی اشاره کرده و فرموده است؛ وقتی انسان خدا را فراموش میکند، خدا نیز او را از مورد رحمت و هدایت خود قرار نمیدهد.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی دیگر نیز فرمودند؛ گرفتن روزه، تلاوت قرآن، خواندن دعا و مناجات باعث طراوت و نشاط روح ایمان و صفا و معنویت میشود لذا قلبهای ما برای رسیدن به معنویت و نورانی به اندازه ظرفیت خود از این محیط بهرهمند میشوند.
روزه گرفتن و تلاوت قرآن از فضیلتهای ماه مبارک رمضان است، تلاوت قرآن و خواندن دعاهای افتتاح و ابوحمزه نیز در این ماه از اهمیت خاصی برخوردار است.
خیلی از افراد از کنار سفره ماه مبارک عبور میکنند و آنقدر حواسشان پرت است که اصلاً متوجه اهمیت این ماه نمیشوند، برخی دیگر کسانی هستند که سفره ماه رمضان را میبینند، اما به خاطر مشغلهها و سرگرمیها وقت ندارند و نمینشینند تا از این سفره بهره ببرند، عدهای هم هستند که سفره را میبینند و ارزش آن را میدانند، اما به قناعت بسنده میکنند و خیلی کم از آن بهره میبرند.
اما برخی دیگر نه تنها از سفره استفاده میکنند، بلکه از نعمتهای آن بهرهای بیشتر میبرند، این مائده، مائده معنوی است و هرچه انسان از آن بیشتر بهره گیرد، روح او تعالی بیشتری پیدا میکند و به هدف خلقت نزدیکتر میشود.
وقتی ما روزه می گیریم، احساس گرسنگی و تشنگی ما را به یاد کسانی میاندازد که همیشه یا بیشتر اوقات درگیر این مسئله هستند، ماه مبارک باعث افزایش همدلی و کمک ما به دیگران میشود. در باب همین موضوع امام صادق علیه السلام نیز به یکی از علتهای روزه گرفتن اشاره کرده و میفرمایند: خداوند متعال روزه را واجب کرد تا غنی و فقیر در حس گرسنگی و نیاز برابر شوند، روزه، فرد ثروتمند را فقیر نمیکند و فرد فقیر را غنی نمیسازد، بلکه هدف از این مساوات، ایجاد احساس مشترک و یکسان در همه در برابر خدای متعال است.
در طول روزهداری، ثروتمندان که به راحتی میتوانند از نعمتهای الهی بهرهمند شوند، نیز از خوردن و آشامیدن خودداری میکنند. بنابراین، هر دو گروه«غنی و فقیر»در مقابل پروردگار تسلیماند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند.
پیامبر اکرم در رابطه با فواید روزه فرمودهاند:
ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهی است که خداوند در آن حسنات را میافزاید و گناهان را پاک میکند و آن ماه برکت است.
پیامبر اکرم به این نکته تأکید دارد که این ماه، ماه برکت است؛ در این ماه حسنات چند برابر میشود و خداوند آنها را افزایش میدهد که این نشاندهنده برکت بیشتر است در این ماه بدیها و سیئات از بین میروند، این نیز نشان دهنده عظمت این ماه است.
وقتی که بدن انسان با توجه به خوردن زیاد و تحرک کم به عوارض چاقی مبتلا میشود، با گرفتن روزه و با رعایت رژیم غذایی در افطار و اکتفاء به آب هنگام سحر از هر نظر معالجهاى مفیدتر است.
بیماریهایی از قبیل فشار خون بالا، قند خون، بیماریهای حاد کلیه و بیماری قلب، التهاب مزمن مفاصل، خصوصاً وقتى که با چاقى همراه باشند، بارها دیده شده که در ماه مبارک به مراتب کمتر نشان داده میشود.
چهارده قرن پیش، زمانى که جهل سرتاسر حجاز را فرا گرفته بود پیامبر گرامى اسلام فرمود: «صوموا تصحوا...روزه بگیرید تا تندرست شوید» و فرمود: معده، خانه هر دردى است و پرهیز و اجتناب از غذاهاى نامناسب و زیادهخورى دوای هر درد است.
دانش بشرى در این چند سال متوجه نقش مهم روزه در تامین سلامت انسان شده است در کشورهاى مختلف کلینیکهایى تشکیل شده که با روزه گرفتن بیماران زیادى شفا یافتهاند.
نظریه دانشمندان در رابطه با فواید روزه بسیار جای تأمل دارد؛
۱ـ«دکتر الکسیس کارلبا»،گفته است؛ روزهدارى باعث میشود قند خون در کبد کم شود و چربیهایى که در زیر پوست، پروتئینهاى عضلات و سلولهاى کبدى آزاد شده و بدن در زمان روزهداری از آنها مصرف کند.
۲«دکتر تومانیانس»نیز بیان کرده؛ فایده بزرگ کمخورى و پرهیز از غذاها باعث میشود که بدن مواد غذایی موجود رو دفع کند و همچنین کبد که در روزهایی که روزه هستیم مجبور به هضم غذا و ساختن صفرا نیست و استراحت میکند.
۳ـ «دکتر گوئلپا» در رابطه با روزه گرفتن گفته است که بیمارىها از تخمیر غذا در رودههاست که همه باروزه حل مىگردد، دکتر آلکسى سوفورین نیز در این باره توضیح میدهد که بدن به هنگام روزه به جاى غذا از مواد داخلىاستفاده مىکند و آنها را مصرف مىکند، و مواد کثیف و عفونى که در بدن وجود دارد که خود باعث ایجاد بیمارىهاست، از بینمىرود و این عمل سبب بهبود همهبیمارىهاست.
۴ـ «دکتر کارلو»گفته است که هر شخص بیمار باید در هر سالمدتى از غذا پرهیز کند، زیرا مادامى که غذا به بدن مىرسد میکروبها در حال رشد هستند، ولى هنگامى که از غذا پرهیز کند، میکروبها روبه ضعف مىروند، روزهاى کهاسلام واجب کرد، بزرگترین ضامن سلامتى بدن است،
و همچنین«دکتر رو» گفته است که روسیک اسوجى تعداد زیادى از بیماران مبتلا به سفلیس شدید را با استفاده از روزه بهبودى بخشید.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- جاده خاکی بلغور مشهد و وعدههای خاک خورده
- از چالش ناترازی تا الگویی در انرژی خورشیدی
- افتتاح پروژههای تجمیعی شهرک صنعتی خیام نیشابور
- انگور بهاره، معجزه گلخانههای خلیلآباد
- مسیر تربتحیدریه به بایگ قربانی کمبودها و کاستیها
- فقر درمانی در نیلشهر تربتجام
- راهپیمایی مردم نیشابور در حمایت از غزه
- توسعه معادن کلید کاهش وابستگی به نفت
- مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه نیشابور
- تشرف ۵۰هزار زائر خارجی به بقعه امامزادگان طرقبه
- تعرفه برق در سرخس غیرعادلانه است
- اوتیسم؛ اختلالی که نیازمند شناخت و پذیرش است
- رونق تولید با استفاده از ظرفیت نخبگان اقتصادی
- فریاد بیپایان غزه
- راهاندازی مجدد میدان عرضه دام زنده در گناباد
- مذاکره با آمریکا، عاقلانه یا جاهلانه؟
- دولت باید تسهیلگر سرمایهگذاری باشد
- تأمین پایدار انرژی؛ اولویت توسعه شهرکهای صنعتی
آخرین اخبار
- گفتاری از شهید بهروز احمدی
- آیه ۳۰ سوره انسان
- برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید الداغی در سبزوار
- ایمان و اقتصاد؛ سنگرهای مقاومت در برابر تهدیدات
- نیاز جوانان به سالن ورزشی استاندارد در کاشمر
- ۱۳۰۰ ازدواج موفق با یک مرکز مشاوره مشهد
- جشن بزرگ و باشکوه دختران مروارید در نیشابور
- ضرورت راهاندازی ۴ مرکز مشاوره ازدواج در کاشمر
- قدرت بازدارندگی ایران و ثبات خاورمیانه
- خدمات مشاورهای رایگان به دانشجویان سبزواری
- در واحدهای تولیدی حقوقات کارگران باید رعایت شود
- مذاکره باید اصول انقلاب را حفظ کند
- توانمندی هوافضای ایران در مسیر توسعه پایدار
- جهش تربتحیدریه در توسعه نیروگاههای خورشیدی
- کلامی از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
- آیه ۴۴ سوره غافر
- امام رضا و حضرت معصومه نماد همدلی خانوادگی
- پیوستن دومین مدرسه کمبرخوردار قوچان به پویش کتابخوانی
- پویش همدلی دیار سربداران برای هرمزگان
- ضرورت افزایش مراکز کانون پرورش فکری در کاشمر
- حضرت معصومه(س)، الگوی تمدنساز برای دختران مسلمان
- کمبود نیروی انسانی چالش جدی دادگستری خراسان رضوی
- ابهامات بیپاسخ متقاضیان نهضت ملی مسکن
- ۸۵۶ معلم عهدهدار آموزش ۱۱ هزار دانشآموز خلیلآبادی
- 90 برنامه در هفته معلم قوچان برگزار میشود
- حضرت معصومه الگوی تکامل و تربیت الهی است
- آیه ۴۰ سوره مبارکه توبه
- گفتاری از شهید مجید سلمانیان
- کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گناباد
- افزایش تقاضا وعدم تناسب فروش و تولید برق
- مشاهده بیشتر