رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد خبر داد:

برداشت یک هزار تُن برگ انگور در خلیل‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد از برداشت روزانه ۲۰ تُن برگ تاک از باغات این شهرستان و پیش‌بینی برداشت حدود یک هزار تُن برگ در بازه اردیبهشت تا پایان خرداد خبر داد.

محمود شبان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛  با بیان اینکه از اوایل اردیبهشت برداشت برگ تاک در خلیل‌آباد آغاز می‌شود و این روند تا دهه سوم خرداد ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: روزانه به طور میانگین حدود ۲۰ تُن برگ توسط کشاورزان شهرستان برداشت و به بازارهای سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶ هزار هکتار باغ انگور در سطح شهرستان داریم، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این است که در مجموع یک هزار تُن برگ در این بازه زمانی از باغات انگور شهرستان خلیل‌آباد روانه بازار شود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای باغات انگور در خلیل‌آباد اظهار کرد: باغات انگور شهرستان خلیل‌آباد، بستری مناسب برای توسعه زنجیره ارزش این محصول فراهم کرده است و خوشبختانه تاکنون شرایط اقلیمی امسال به‌گونه‌ای بوده که برداشت برگ تاک بدون مشکل انجام شده و امیدواریم تا پایان این دوره نیز همین روند ادامه یابد.

شبان از توسعه کشت گلخانه‌ای انگور به عنوان یکی از سیاست‌های جدید یاد کرد و افزود: برخلاف باغات فضای باز که از اردیبهشت وارد فاز برداشت برگ می‌شوند، در گلخانه‌ها از ابتدای بهمن‌ماه عرضه برگ به بازار آغاز می‌شود که هم از نظر زمانی و هم از نظر قیمت، مزایای زیادی دارد.

وی همچنین در ادامه تصریح کرد: برگ گلخانه‌ای امسال با قیمت بسیار مناسبی در بازار عرضه شد که انگیزه کشاورزان برای ورود به این حوزه را افزایش داده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به اولین صادرات رسمی برگ بسته‌بندی‌شده از خلیل‌آباد، اذعان کرد: امسال برای نخستین‌بار شاهد صادرات یک کانتینر برگ بسته‌بندی‌شده به مقصد روسیه بودیم و اگر این محموله با استقبال مواجه شود، می‌تواند فصل جدیدی در صادرات محصولات جانبی باغات انگور خلیل‌آباد رقم بزند؛ من معتقدم برگ انگور در آینده نه‌تنها یک محصول جانبی، بلکه یکی از محصولات اصلی باغات خواهد بود.

وی همچنین به برنامه‌های شهرستان در حوزه گردشگری کشاورزی پرداخت و عنوان کرد: با توجه به دغدغه‌هایی که در این حوزه وجود دارد، ما پیشنهاداتی به مجموعه میراث فرهنگی، متقاضیان و کشاورزان ارائه دادیم، تاکنون بالغ بر ۲۵ طرح شاخص در شهرستان داریم که به دنبال دریافت مجوزهای لازم برای راه‌اندازی واحدهای گردشگری کشاورزی هستند؛ هدف ما این است که بتوانیم از ظرفیت‌های قانونی برای معرفی و بهره‌برداری از گردشگری کشاورزی در شهرستان استفاده کنیم.

شبان با اشاره به نکاتی درباره برگزاری جشنواره انگور و تاک در شهرستان، تشریح کرد: یکی از دغدغه‌هایی که سال گذشته وجود داشت، نبود برگ آماده و بسته‌بندی‌شده برای گردشگران بود، با توجه به اینکه بازدیدکنندگان در ساعات عصرگاهی مراجعه می‌کردند و امکان برداشت برگ در آن زمان وجود نداشت، تصمیم گرفتیم امسال غرفه‌ای مجزا برای عرضه برگ بسته‌بندی‌شده در جشنواره تاک پلو تدارک ببینیم تا این مشکل برطرف شود.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد بیان کرد: برگ انگور بسته‌بندی‌شده در بازار، علاوه بر مصارف خوراکی همچون دلمه، با برندهایی عرضه می‌شود و ظرفیت تبدیل‌شدن به یک محصول صادراتی پایدار را دارد.

انتهای خبر/

1404-02-17 14:57 شماره خبر : 11283

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار